Kahraman: HAK-PAR olarak seçime gireceğiz

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), bazı gazetelerde yer alan ‘HAK-PAR seçimden çekildi’ haberlerinin yalan ve spekülasyon olduğunu açıkladı. Partinin Diyarbakır İl Başkanı Vasıf Kahraman, “Bütün seçim bölgelerinde seçime gireceğiz. Haber yalan, spekülasyondur.” dedi. HAK-PAR Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada ise yalan haberlere karşı yargıya başvurulduğu belirtildi.

Kahraman: HAK-PAR olarak seçime gireceğiz

HAK-PAR Diyarbakır İl Başkanı Vasıf Kahraman, partileriyle ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kahraman, “Biz Türkiye’de seçime giren tek Kürt partisiyiz.” ifadesini kullandı. HAK-PAR Genel Merkezi'nden ise şu açıklama yapıldı: “1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde toplumu kendi istedikleri gibi yönlendirmeye çalışan çevreler yaydıkları yalanlarla algı operasyonları yapıyorlar.

ALGI OPERASYONU YAPILIYOR

Bu algı operasyonlarından biri de 1 Kasım seçimlerine Türkiye ve Kürdistan sathında katılan Hak ve Özgürlükler Partisi'ne (HAK-PAR) karşı yapılıyor. Habertürk TV, Bugün TV, CNNTürk TV, Kanaltürk TV, Sözcü Gazetesi ve bazı internet siteleri HAK-PAR'ın 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde ‘AK Parti lehine çekildiği’ haberini yaymaktalar. HAK-PAR Genel Başkanı Fehim Demir ve yöneticilerinin ısrarlı uyarılarına rağmen ne yazık ki bu haber gündemde tutulmaya devam ediliyor. Bu basın yayın kuruluşlarının yalan haberle HAK-PAR'a yönelik yürüttükleri algı operasyonuna karşı HAK-PAR Genel Başkanı Fehmi Demir, öncelikle mahkemeye başvurdu. Demir, daha sonra bu yalan habere karşı gerekli tedbirleri almakla görevli olan Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) bir yazı ile uyardı. HAK-PAR yöneticileri bu durumun devam etmesi ve YSK'nın gerekli tedbirleri almaması durumunda başka tedbirler alacak. HAK-PAR, sunduğu gerçekçi çözümler ile bu yalan haberleri ve algı operasyonlarını boşa çıkaracak.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler