Kahveyi taradı!

Bismil'deki Horozcuların kahvehanesine kaleşnikofla baskın yapan şahıs, hasımlarını taradı. Bir kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Kahveyi taradı!

Bismil ilçesinde bir kişi hasımlarının oturduğu kahvehaneyi basarak, kaleşnikofla taradı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı.

KAHVEHANEYİ BASTI

Alınan bilgiye göre, korkunç saldırı olayı önceki akşam yaşandı. Bismil'in Akpınar Mahallesi Örnek Cadde'de bulunan Horozcular Kahvehanesi'ne gelen H.A. adlı şahıs, ilk önce kahvehanenin kapısını içerden kilitledi. Kahvede oturanların şaşkın bakışları içerisinde kavhaneyi üzerlerine kilitledikten sonra, paltosunun altından çıkardığı uzun namlulu kaleşnikof silahla, husumetli olduğu akrabalarının bulunduğu tarafı taradı.

GELİŞİ GÜZEL TARADI

H.A silahta bulunan tüm mermileri husumetli oldukları kişilerin üzerine boşalttı. Korkunç saldırıda, Feyzi Sırımsı (55), Mehmet Faruk Değer (50) ve Necat Sırımsı (73) yaralandı. Saldırgan ise mermilerinin bitiminden sonra kapıyı açarak, kaçtı. Yaralılar ise silah sesleri üzerine gelen çevredeki vatandaşların yardımıyla Bismil Devlet hastanesine kaldırıldı.

BİR KİŞİ ÖLDÜ, İKİ YARALI

Saldırıda ağır yaralanan Feyzi Sırımsı burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer yaralılar Mehmet Faruk Değer ve Necat Sırımsı burada yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır'daki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yaralılar burada tedavi altına alındı.

İLÇEDE GÜVENLİK ALARMI

Saldırı olayından sonra polis, mahallede geçivi karakol oluşturarak güvenlik önlemlerini artırırken, kaçak saldırgan H.A'nın ise yakalanması için operasyon başlatıldı. Olayla ilgili bazı kişilerin ifadesine başvurulurken, H.A'nın Sırımsı ailesiyle husumeti olduğu ve akraba oldukları öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz