Görüş Bildir

Kan akan çeşme krizi

Van'da kentin birçok noktasındaki billboardlara kan akan çeşme afişini asan Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Açıklamada, ilanların, 'Su Kültürü Geliştirme ve Su Politikası Oluşturma' projesi kapsamında hazırlandığı, amacın, bilinçli su tüketim kültürünü aşılamak olduğu belirtildi. AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise bunun halk tarafından 'tehdit' olarak algılandığını söyledi.

Kan akan çeşme krizi

VAN-Kentin çeşitli cadde ve sokaklarındaki billboardlara, çeşmeden akan kan resmi bulunan, altında ise Kürtçe ve Türkçe olarak 'Önleminizi alın', 'Bir gün bitecek', 'Bir gün her şey', 'Sahip çıkmazsanız uzak değil!', 'Nefessiz kalmayalım', 'Farkında mısın?' yazılı ilanlar asıldı. Üzerinde başka bir açıklama veya bir kurum ismi bulunmayan billboardları Van'da gündem konusu oldu.

KAN AKAN ÇEŞME AFİŞİ KİMİN?

Bunun üzerine Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı VASKİ Genel Müdürlüğü bugün yazılı bir açıklama yaparak, ilanları kendilerinin hazırladıklarını duyurdu. Açıklamada, ilanların 'Su Kültürünü Geliştirme' projesi kapsamında tasarlandığını ve 2015 yılında 80 milyon TL'lik yatırım planlandığı belirtildi. Projenin ihale çalışmalarının büyük bir kısmının tamamlandığı belirtilen açıklamada, bunun yanısıra yatırımların doğru değerlendirilmesi ve amacına ulaşması için ilanların hazırlandığı belirtildi.

Yapılan projelerin ve yatırımların kapsamının ve maliyetinin ne kadar büyük olursa olsun suyun doğru kullanımı sağlanmadığı ve halkta su kullanım kültürü geliştirilmediği sürece bu yatırımların başarıya ulaşamayacağı kaydedildi. Bu kapsamda billboard, kısa film, video-kamu spotu, internet-TV reklam, el broşürü, kitapçık, okullarda düzenlenecek yarışmalar, sosyal sorumluluk projeleri gibi çalışmalarında hazırlandığı belirtildi. İnsanlara su kullanımının bilinçli yapılması ve bir farkındalık oluşturulmaya çalışıldığı belirtildi.

'TEHDİT OLARAK ALGILANIYOR'

AK Parti Van Milletvekili ve birinci sıra milletvekili adayı Burhan Kayatürk ise asılan ve altında kim tarafından asıldığı belirtilmeyen billboardların 'tehdit' olarak algılandığını ileri sürdü. Kayatürk, "Bu billboardların seçimlerden önce asılması, herkesin aklına farklı şeyler getiriyor. Bunların ordan kalkması gerekir. Eğer su ile ilgiliyse, illa bu kan akıtan muslukla mı açıklanması lazım? Altına neden belediye yazılmıyor. İnsanlar burada tehdit var diyor. Kanlı musluğun dışında başka uyarı yapılamazmıydı? Altına neden VASKİ'nin ismi yazılmamış. Bu hoş değil. Onların ordan kaldırılması gerekir. Seçim sürecinin normalleşmesi gerekir. Kimsenin kendini tehdit altınada hissetmemesi lazım. Van'da bölgede insanlar kendilerini yeterince tehdit altınada görüyorlar. Bu tehditlerin yapıldığını söylüyorlar. Neden kimse buna ses çıkarmılyor. Bunu sizlerin aracılığınızla HDP'ye de bildiriyoruz. Halkın iradesinin baskıdan kurtarılması lazım" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi