Görüş Bildir

Kan donduran olaylar

Boşanma aşamasındaki doktor, avukat eşini kurşun yağmuruna tutarak öldürdü, 22 yaşındaki genç kız evinde ensesinde vurularak ölü bulundu, 25 yaşındaki genç, nişanlısı tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Kan donduran olaylar

Aile hekimi Dr. Mesut Issı, Dicle kent semtinde bir çocuk annesi olan avukat eşi Müzzeyen Boylu Issı'yla, açılan boşanma davası nedeniyle önce bulundukları otomobilir içerisindoe tartıştılar. Issı, çocuklarının yanında tartışmamak için otomobili yolun kenarına çekip, araçtan eşiyle birlikte indi.

PEŞ PEŞE 14 EL ATEŞ ETTİ

Dr. Issı, tartışmanın büyümesi üzerine, silahını çekerek eşi Müzeyyen Boylu Issı'yı kurşun yağmuruna tuttu. Vücuduna isabet eden 14 kurşunla kanlar içerisinde yere yığılan Avukat Issı, olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerine gelen polis ekipleri, kapsamlı soruşturma başlatırken, Dr. Mesut Issı ise polise teslim oldu.

AVUKATIN CEP TELEFONU

Buarada, öldürülen avukat Issı'nın telefonu çaldı. Olay yerindeki polis ve sağlık ekipleri, Issı'nın dakikalarca çalan telefonunu açamadı. Ceseh otopsi için hastaneye kaldırılırken, Doktor Issı'nın bir dönem Ak Parti İl Yönetiminde, eşi Müzeyyen'ın da, Ak Parti Yenişehir Kadın Kollarında görev yaptığı öğrenildi.

BAŞINDAN VURULAN KIZ

Buarada, Merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi'nde oturan Çağlar ailesinin 22 yaşlarındaki kızları Amine Çağlar, önceki akşam evde başından tabancayla vuruldu.. Başının arkasından, enseye yakın bir noktadan vurulan Çağlar hayatını kaybetti. Polis, Çağlar'ın intihar mı ettiği, yoksa cinayete mi kurban gittiğini araştırıyor.

NİŞANLISI GENÇİ BICAKLADI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde önce gün gece saatlerinde Hakkı Kaya ile buluştuğu kız arkadaşı arasında tartışma çıktı. Tartışmada genç kız, yanındaki bıçağı çekip Kaya'ya saldırdı. Kaya, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Polis tarafından gözaltına alınan genç kız, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

7 KATTAN ÖLÜME ATLADI

Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde oturan Mehmet Ö., ailesiyle birlikte oturduğu apartmanın 7'nci katındaki daireden atladı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde Mehmet Ö.'nün hayatını kaybettiği belirlendi. Mehmet Ö.'nün atlama anı, oturduğu binanın güvenlik kamerasına da yansıdı.

DİYARBAKIR'da doktor Mesut Issı (45), çocuklarının da bulunduğu otomobilde tartıştığı avukat eşi Müzeyyen Boylu Issı'yı (47), araçtan indirdikten sonra tabancayla 14 el ateş ederek öldürdü.

ÖNCE ARAÇTA TARTIŞTILAR

Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesinin Diclekent Semtinde meydana geldi. Aile hekimi olan ve bir dönem AK Parti İl yönetiminde görev yapan Dr. Mesut Issı ve eşi avukat ve bir dönem AK Parti Yenişehir İlçesi Kadın Kolları Başkanlığı görevinde de bulunan Müzeyyen Boylu Issı, çocuklarıyla birlikte bir etkinlikten dönerken, otomobilde tartışmaya başladı. Mesut Issı, çocukların yanında tartışmamak için otomobilini yol kenara çekip, eşini araçtan indirdi.

ARAÇDAN İNİP YÜRÜDÜLER

Boşanma aşamasında olan çift, araçtan indikten sonra yol kenarında bir süre yürüyerek, aralarındaki tartışmayı sürdürdü. Tartışmanın büyümesi üzerine Doktor Mesut Issı, üzerindeki tabancayı çekip, eşi Müzeyyen Boylu Issı'ya peş peşe, 14 el ateş etti. Vücuduna isabet eden kurşunlarla kanlar içerisinde yere yığılan Avukat Müzeyyen Boylu Issı, olay yerinde hayatını kaybetti.

TELEFONUNU KİMSE AÇAMADI

Silah sesleri üzerine olayı öğrenen çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Cinayet masası ekipleri, olay yerinde inceleme yapmaya başladı. Bu arada, öldürülen avukat Müzeyyen Boylu Issı'nın telefonu çaldı. Olay yerindeki polis ve sağlık ekipleri, Issı'nın dakikalarca çalan telefonunu açamadı.

DOKTOR KENDİLİĞİNDEN TESLİM

Yapılan incelemenin ardından Müzeyyen Boylu Issı'nın cenazesi, otopsi için Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma ve inceleme başlatıldı. Buarada, olayın ardından kaçan zanlı Mesut Issı, arabasıyla çocuğunu bilinmeyen bir yere bıraktıktan sonra kendiliğinden ilçe karakoluna giderek polise teslim oldu. Issı'nın sorgulamasına başlanılırken, olayı haber alan Avukat Issı'nın yakınları, hastaneye akın etti.

UZAKLAŞTIRMA KARARI VARDI

Öte yandan olayın duyulmasının ardından Diyarbakır Barosu eski Başkanı Mehmet Emin Aktar, sosyal medya hesabından ilginç bir paylaşımda bulundu. Akar'ın  “Boşanma davası açmış, uzaklaştırma kararı da olduğu halde çocuklar babalarını(!) görsün diye… Çok üzgün olmak bir şey ifade etmeyecek… Üzgünüm. Nur içinde yat Müzeyyen kardeşim” şeklinde bir paylaşımda bulunması dikkat çekti.

EVİNDE BAŞINDAN VURULDU

Buarada, Merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi'nde oturan Çağlar ailesinin 22 yaşlarındaki kızları Amine Çağlar, önceki akşam evde başından tabancayla vuruldu. Ailenin ihbarı üzerine adrese, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Başının arkasından, enseye yakın bir noktadan yaralanan Amine Çağlar, ambulansla Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

CİNAYET Mİ, İNTİHAR MI.

İlk müdahalesinin ardından da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Amine Çağlar, doktorların tüm çabasına karşın, dün sabah saatlerinde kurtarılamadı. Polis, Amine Çağlar'ın intihar mı ettiği, yoksa cinayete mi kurban gittiğini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

KIZ ARKADAŞINI BIÇAKLADI

Öte yandan, Mardin'in Nusaybin ilçesinde önce gün gece saatlerinde Hakkı Kaya(25) ile buluştuğu kız arkadaşı arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında genç kız, yanındaki bıçağı çekip Hakkı Kaya'ya saldırdı. Ağır yaralan Kaya, çevredekilerin çağırdığı ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Kaya, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Polis tarafından gözaltına alınan genç kız, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi