Kandil'e gittiler!

BDP Genel Başkanı Yardımcıs Gültan Kışanak ile Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, çözüm sürecindeki son gelişmeleri değerlendirmek üzere Kandil'e gitti.

Kandil'e gittiler!

BDP Genel Başkanı Yardımcıs Gültan Kışanak ile Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, çözüm sürecindeki son gelişmeleri değerlendirmek üzere Kandil'e gitti. Onlara eşlik etmek üzere yarın da BDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken de Irak'a geçecek.

BDP'LİLER KANDİL YOLUNDA

Gültan Kışanak ve Ahmet Türk, bu sabah Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek Erbil'e gitti. Kışanak ve Türk'ün burada temaslarda bulunacakları ve yarın Türk ve Kışanak'a BDP'nin Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ile İdris Baluken'in de katılacağı ve heyetin Irak'ta 2-3 günlük kalarak temaslarda bulunacakları öğrenildi.

Heyetin, çözüm süreci kapsamında Kandil'de PKK yöneticileri ile çözüm süreci ve İmralı'da yapılan son görüşmeler ile BDP Grup Başkan Vekillerinin 3 bakanla yaptığı görüşmeleri değerlendirecekleri öğrenildi. Görüşme BDP ile hükümet arasında çözüm süreci kapsamında sıkıntıya yol açan Lice'de yaşanan olayın da değerlendirileceği ve Kandil görüşmesinden sonra BDP- DTK heyetinin Türkiye'ye döneceği öğrenildi.

Buarada, heyetin Erbil’de Bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ve yetkililerle görüşerek son gelişmeleri değerlendirecekleri bildirildi.

LİCE ZİRVESİ YAPILMIŞTI

Erbil'de BDP Grup Başkanvekillerininde katılması ile Kandil dağına çıkacak olan heyetin özellikle 2 Temmuz'da BDP'nin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yıldız ile yapılan görüşmenin detaylarını PKK yöneticilerine anlatacakları belirtildi. Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde karakol inşaatını protesto eden gruba müdahale sonucu çıkan ve 1 kişinin öldüğü 9 kişinin yaralandığı olaylardan sonra Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Pervin Buldan ve İdris Baluken'le biraraya gelmişti. BDP'liler görüşmede, benzeri olayların yaşanmaması için yaz tatilinde iki parti arasında bir komisyon oluşturulmasını istemişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz