Kandile harekat!

TÜRKİYE ve İran'ın PKK'nın Kuzey Irak'taki ana kampı Kandil Dağı'nı bombaladığı iddia edildi. Sınıra sivil minibüslerle askerler sevk ediliyor.

Kandile harekat!

Türkiye'den kalkan savaş uçaklarının bombaldığı Kandil'e, İran askerlerinin de karadan bombaldığı belirtildi.

Jetler Kandile bomba yağdırırken, önceki akşam, bu kez PKK'nın İran'daki kolu olan PJAK ile İran askerleri arasındada çatışma çıktığı belirtildi.

İrak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin başkanı olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKBY) resmi internet sitesi, Türkiye'ye ait savaş uçaklarının önceki gece saat 22. 30 sıralarında PKK'nın Kandil Dağı'ndaki kamplarını havadan 2 saat boyunca bombaladığını duyurdu.

KANDİLE BOMBA YAĞDIRILDI?

Bölgedeki yerel kaynaklar, 7 ay önce Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin arabuluculuğunda yapılan ateşkes anlaşması ile birbirlerine karşı her hangi bir eylem yapmayan PJAK ve İran ordusunun dün akşam saatlerinde İran-Irak sınırnda çatıştıkları ve İran ordusunun Kandil eteklerini karadan bombaladığını söyledi. İran ordusunun karadan yaptığı operasyon kapsamında, Dola Balayan adı verilen alanı toplarla yoğun ateş altına aldığı iddia edildi.

PJAK'A OPERASYON

İran’ın yarı resmi ajansı İSNA, çatışmanın ülkenin doğusunda Irak sınırı yakınındaki Pave İlçesi’ne bağlı Nudşeh bölgesinde dün akşam çıktığını bildirdi. Kirmanşah valiliği, PJAK’a üye teröristlerin de kayıplar verdiğini belirtirken sayı hakkında bilgi vermedi. Devrim Muhafızları’nın yürüttüğü ağır operasyonların ardından PJAK, geçen Eylül ayında İran’a karşı silahlı eylem yapmama kararı almıştı. Bu tarihten sonra çatışmalarda önemli oranda azalma olsa da zaman zaman çatışma haberleri geliyor. PJAK, PKK'nın İran'da faaliyet gösteren 'yan kolu' olarak nitelendiriliyor.

SINIRA SEVKİYAT VAR

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte Kuzey Irak'tan PKK'lıların sızmalarını önlemek amacıyla başlatılan hava destekli operasyonlar devam ediyor. Şırnak'ın Uludere, Beytüşşebap ilçelerinin sınıra yakın bölgelerine devam eden operasyonlara destek amacıyla sivil minibüslerle askerler sevk ediliyor. Mardin'in Kızıltepe İlçesi yönünden gelen yaklaşık 20 araçlık konvoyun ön ve arkasında zırhlı araçlar ile sinyal kesici jammerler eşlik ederken, havadan da olası bir saldırıya karşı helikopterler güvenlik önlemi aldı. Şırnak'taki Kuzey Irak sınır kesimine giden sivil minibüslerdeki askerler, askeri birliklere dağıtıldıktan sonra operasyon bölgelerine takviye amaçlı gönderilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz