Karadenizliler Derneği Başkanı: Hepimiz Fenerbahçeliyiz

Eskişehir'deki Karadenizliler Derneği Başkanı Ali Akyüz, Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırıyı kınadıklarını söyleyerek, "Biz geleneksel Karadenizli kültürü ile diyoruz ki bugün hepimiz Fenerbahçeliyiz" dedi.

Karadenizliler Derneği Başkanı: Hepimiz Fenerbahçeliyiz

Karadenizliler Derneği binasında yönetim kurulu üyelerinin katıımıyla basın toplantısı düzenleyen dernek başkanı Ali Akyüz,Fenerbahçe'ye sıkılan kurşunun Türk sporuna sıkıldığını söyledi. Fenerbahçe'nin Rizespor ile oynadığı maçtan sonra Trabzon Havaalanı'na giderken uğradığı silahlı saldırıyı en şiddetli şekilde kınadıklarını ifade eden Akyüz şöyle konuştu:
"Bu alçakça saldırı sporla, insanlıkla bağdaşmayan bir olay. Bu olaydaki en büyük tesellimiz Fenerbahçe kafilesinden yaralanan hiçbir sporcu, teknik adam ve yöneticinin olmaması ve bir Karadenizli olan şoförümüzün hayati tehlikesinin bulunmaması. Şoför kardeşimizin en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını sabırsızlıkla bekliyor, saldırı anında gösterdiği soğukkanlılıkla otobüsü kenara çekerek olası bir faciayı önlemesi nedeniyle de kutluyoruz. Türkiye ve Türk sporu üzerinde oynanan oyunların bir parçası olduğuna inandığımız bu olayın fail veya faillerinin bir an önce yakalanarak hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını ve saldırının sebebinin ortaya çıkarılmasını da aynı sabırsızlıkla bekliyoruz. Gerçekte saldırı Fenerbahçe otobüsüne yapılmış olsa da kurşunlar Trabzon'a sıkılmıştır. Biz geleneksel Karadenizli kültürü ile diyoruz ki bugün hepimiz Fenerbahçeliyiz. Fenerbahçe her ne kadar ezeli rakibimiz olsa da bir Türk takımıdır, bu ülkenin takımıdır. Fenerbahçe'ye sıkılan kurşunlar aynı zamanda başta Trabzonspor olmak üzere tüm takımlarımızın yer aldığı Türk sporuna sıkılmıştır."

Kaynak: Diyarbakır Söz