Karakoç'un akıbeti soruldu

İHD ve Kayıp Yakınları, kaybedilenlerin akıbetini sordu. Diyarbakır'daki eylemde 20 Şubat 1995 tarihinden bu yana kendisinden bir daha haber alınamayan Rıdvan Karakoç’un akıbeti soruldu.

Karakoç'un akıbeti soruldu

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve Kayıp Yakınları'nın “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 422’ncisi, İHD Diyarbakır Şube binasında gerçekleştirildi. 2009 yılından bu yana her hafta Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirilen eylem, OHAL nedeniyle 29 haftadır şube binasında gerçekleştiriliyor.

Kayıp fotoğraflarının taşındığı eyleme İHD Diyarbakır Şube yönetici ve üyeleri, kayıp yakınları ve insan hakları aktivistleri katıldı. Eylemde, 1994 yılında İstanbul’da hakkında gıyabi tutuklama kararı verilen ve 20 Şubat 1995 tarihinden bu yana kendisinden bir daha haber alınamayan Rıdvan Karakoç’un akıbeti soruldu.

‘DEVLETİN YÜZLEŞMESİ GEREKİR’

Oturma eylemi öncesi konuşan İHD Diyarbakır Şube Kayıp Komisyonu Üyesi Adnan Örhan, adaletin sağlanması için kayıpların akıbetini sormaya devam edeceklerini belirterek, faillerin mutlaka yargılanması gerektiğini söyledi. Hakikatlerin araştırılmasına dair bir komisyonun kurulmasını talep ettiklerini ifade eden Örhan, devletin kayıplar gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiğine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından, tüm kayıplar anısına beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz