Katili neden bulunmuyor

Umut Aydın'ın gözü yaşlı Babası, "sırlarla" dolu cinayetin aydınlatılmamasına tepki gösterirken, "Katiller neden bulunamıyor" diye sordu.

Katili neden bulunmuyor

18 Mayıs 2012 tarihinde evine giderken silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Kayapınar Medya ve Tanıtım Sorumlusu Umut Aydın cinayeti ile ilgili sır perdesi bir türlü aralanamazken, olayın örtbas edilmek istendiğini ileri süren ailesi isyanlarda. Baba Mehmet Sıddık Aydın,”Cinayetin görüntüleri emniyette. Cinayetin işleniş şekli çok profesyonel ve belli ki oğlum bazı sırlardan dolayı katledildi. Devlet isterse hemen çözer ancak katil bir türlü bulunamıyor.” dedi.

Bedensel engelli olan Umut Aydın, görev yaptığı AK Parti Kayapınar İlçe Teşkilatı’ndan akşam iş çıkışı evine dönerken önünü kesen bir kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Bu cinayetin üzerinden 43 gün geçmesine rağmen ne katil bulundu, ne de cinayetle ilgili sır perdesi aralandı. Emniyet ve savcılık çok yönlü olarak soruşturma yaparken, mobesa kayıtlarında bulunamayan cinayet görüntüleri çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasından tespit edildi.

Savcılığın gizlilik kararı koyduğu cinayetin bir türlü aydınlatılmaması ve gündemden çıkarılmaya çalışılması ailesinin isyan ettirdi.

‘GÖRGÜ TANIKLARI KORKTUKLARI İÇİN KONUŞMUYOR’

Baba Mehmet Sıddık Aydın, cinayetin profesyonelce yapıldığı görüşünde. Baba Aydın,”Cinayetin işleniş şekli çok profesyonelce yapıldığını gösteriyor. Kamera görüntülerini bize izlettirdiler. Katil, kısa boylu biri ve arkadan değil önden ateş ediyor. İlk ateşten sonra oğlum ‘bana bunu da mı yapacaktınız?’ diyor. Yetmiyor, 3 kurşun daha sıkıyor. Katil gayet soğukkanlı ve bu konuda uzman biri olarak görülüyor. Bizim düşüncemize göre oğlumun sırlarını bildiği insanlar, cinayeti başkasına işlettirdi. Oğlum daha önce de takip edilmiş. Zaten defalarca tehdit almış ve çeşitli saldırılara maruz kalmıştı. Olay yerinde görgü tanıkları var. Ne hikmetse cinayeti gördükleri halde ifade vermiyorlar. Demek ki cinayeti işletenler çok güçlü ki herkes bunlardan korkuyor.” dedi.

‘AK PARTİ NEDEN DUYARSIZ KALIYOR?’

Dosyaya gizlilik kararı konulmasının da cinayetin geniş yelpazeli olduğunu kanıtladığını anlatan baba Aydın,AK Parti’ye de sitem etti. Baba Aydın,”AB Bakanı Egemen Bağış aradı, başsağlığı diledi. Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,Vali Mustafa Toprak ve 3 milletvekili geldi evimize. Bildiklerimizi kendilerine de anlattık. Vali Mustafa Toprak bu konuda duyarlı. Ancak aynı duyarlılık AK Parti tarafında yok. Onlar isterse bu iş çok kolay çözülür. Umut, partiye hizmet etti. Başbakana da kırgınlığımız var. Belki de parti kurmayları kendisine bilgi vermiyor. Ama sonuçta başbakandır ve dağdaki çobana kadar sorumludur. Kulp İlçe Başkanı ve Şırnak İl Başkan Yardımcısına gösterdiği duyarlığı bize karşı da beklerdik. Ortada cinayete kurban gitmiş bir partili var. AK Parti, kendisine hizmet etmiş bir insana karşı bu kadar vefasız olmamalıydı. Bu cinayeti aydınlatmak onlar için öncelikli görev olmalıydı. Ama biz bu işin peşini bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE ‘KATİL BULUNSUN’ DEDİ

Röportaj sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Mehmet Sıddık Aydın, katil bulunamadığı için hayatlarının zehir olduğunu söyledi. İşin peşini bırakmayacaklarını kaydeden Aydın,” Dosyaya gizli kararı konulması cinayetin perde arkasının ne denli uzun ve derin olduğunu gösteriyor. Avukat tutmak istedik,’gerek yok’ dediler. Emniyetle sürekli irtibat halindeyiz. Annesi ,kardeşleri ve ben acı içindeyiz. Gözümüze uyku girmiyor. Umut, kötü alışkanlıkları, kirli işleri olan biri değildi. Dindar,zararsız ve kimseyle sorunu yoktu. Bedeli ne olursa olsun işin peşini bırakmayacağız.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz