Kayıp yakınları 175. haftada da adalet aradı

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta düzenlediği oturma eylemi 175’inci haftasını geride bıraktı. Yapılan eylemde kayıp yakınları adalet arayışını sürdürdü.

Kayıp yakınları 175. haftada da adalet aradı

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar Bulunsun failler yargılansın" sloganıyla her hafta Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirdiği oturma eylemi 175’inci haftasında devam etti. Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eyleme İHD yönetici ve üyeleri, Barış Anneleri İnisiyatifi, MEYA-DER, KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ve kayıp yakınları katıldı.

BİZ KATİLLERİ TANIYORUZ

Oturma eylemi öncesi kısa bir konuşma yapan İHD Kayıp ve Faili Meçhuller Komisyonu Üyesi Necibe Güneş Perinçek, Ergenekon davasında yargılanan Veli Küçük’e ait bir mekanda yapılan aramada, çuvallar içinde JİTEM elemanlarına ait isimlerin çıktığını belirterek, “Bu isimlerin çoğu baş harfleriyle yazılmış. Ancak devlet bu isimleri biliyor ve bunları açıklamalıdır” diye konuştu.

FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER

Bölgede yıllar boyu işlenen cinayetlerin faillerinin bilinmesine rağmen devletin bu konuda biri girişimde bulunmadığını aktaran Güneş Perinçek, “Aslında bunları tanıyorlar. Tanımasalar bile bizler tanıyoruz. Her hafta burada bu katillerin, bu faillerin isimlerini açıklıyoruz. Eğer bilmiyoruz diyorlarsa, biz onlara da anlatabiliriz. Bunların kim olduğunu söyleyebiliriz” dedi.  Son günlerde Kürt sorununa yönelik tartışmaların arttığına dikkat çeken Güneş Perinçek, kayıpların akıbeti bulunmadan, failleri ortaya çıkarılmadan sağlıklı bir tartışmanın yürütülemeyeceğini sözlerine ekledi.

YUSUF TUNÇ'UN HİKÂYESİ

Güneş Perinçek konuşmasının ardından 9 Şubat 1994 tarihinde Mardin’in Kızıltepe İlçesi Kengerli Köyü’nde asker ve korucular tarafından yapılan baskın sonrası gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Yusuf Tunç’un kaybediliş hikayesini anlattı.  Hikayenin anlatımından sonra kayıp yakınları Yusuf Tunç anısına oturma eylemi yaparak eylemlerine son verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz