Kayıp yakınları Newroz'da katledilenleri andı

Kayıp yakınları Diyarbakır'da, 1992 yılında Şırnak, Mardin kutlanan Newroz etkinliklerinde katledilen sivil yurttaşları anarken, Yüksekova'da ise 2008 yılında ilçede kutlanan Newroz'da katledilen İkbal Yaşar ve 1993 yılında katledilen Nurettin Turgut'un faillerini sordu.

Kayıp yakınları Newroz'da katledilenleri andı

DİYARBAKIR-Diyarbakır'da, İHD ve kayıp yakınların "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 319'uncusu Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Üzerinde kayıpların fotoğraflarının bulunduğu ve "Onlar bir gece ansızın evlerinden alındılar ve bir daha geri dönmediler" pankartının açıldığı eyleme, İHD şube yöneticileri ile kayıp yakınları katıldı. Eylemde, 1992 yılında Şırnak, Mardin kentleri ve bu kentlere bağlı ilçelerde kutlanan Newroz etkinliklerinde katledilen sivil yurttaşlar anıldı.

Eylemde konuşan İHD Diyarbakır Şubesi Kayıp ve Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu Üyesi Avukat Abdullah Zeytun, 90'lı yıllarda yoğunca yaşam hakkı ihlallerinin yaşandığını hatırlatarak, Kürdistan'da kutlanmak istenen Newroz etkinliklerine yönelik müdahalelerinde, Türkiye'nin ağır hak ihlalleri tablosu içerisindeki yerini aldığını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz