Kaymakam konuştu!

Beytüşşebap Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, ''Saldırı sırasında Kaymakamlık konutuna girmeye çalışan bir grup oldu. Bunun, kaçırmak ya da canımıza kastetmek amacıyla yapılan bir girişim olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Kaymakam konuştu!

Baydaş,  düzenlenen saldırının hemen ertesi gün resmi kurumları açtıklarını ve çalışanların görevinin başına geçtiğini söyledi.

İlçedeki iş yerlerinin de açıldığını, hayatın normale döndüğünü vurgulayan Baydaş, ''Beytüşşebap'ta şu an hayat normal, olumsuz herhangi bir şey yok. Şimdi ilçede hasar gören binaların tadilatını, onarımını yapıyoruz'' diye konuştu.

Hükümet Konağı'ndaki hasarı giderdiklerini Kaymakamlık binasında ve konuttaki sıkıntıları gidermeye çalıştıklarını anlatan Baydaş, ''Üzüntümüz şehitlerimiz için... Diğer bütün her şey tamir edilir onarılır, devletimiz büyük'' ifadelerini kullandı.

''Saldırı sırasında Kaymakamlık konutuna girmeye çalışan bir grup oldu. Bunun, kaçırmak ya da canımıza kastetmek amacıyla yapılan bir girişim olduğunu düşünüyorum'' diyen Baydaş, saldırının yaklaşık 1 saat sürdüğüne dikkati çekti.

-''1,5 yaşındaki oğlum ve eşim için endişe ettim''-

Konutuna düzenlenen saldırı sırasında kendisinden çok 1,5 yaşındaki oğlu ve eşi için endişe ettiğini de ifade eden Baydaş, şöyle konuştu:

''Oradan sağ salim çıktıktan sonra arkadaşlarımızla irtibatımıza devam ettik, krizi sevk ve idare etmeyi sürdürdük. Elbette insanın sağında solunda patlamalar olduğunda onun endişesini hissediyor. Ama Allah güç kuvvet veriyor. Soğukkanlılığımızı muhafaza ettik, arkadaşları telsizden anons geçerek yüreklendirdik.''

Saldırının ardından ''kaymakam kaçırıldı'' şeklinde söylentiler çıkarıldığını dile getiren Baydaş, ''İnternet telefon olmayınca ilk anda bizim bu söylentiden haberimiz olmadı. Ama oradaki arkadaşlar benim sürekli telsizden anonslarımı seslerimi duyuyordu'' dedi.

-''Beytüşşebap'ın eğitimle gündeme gelmesi lazım''-

Kaymakam Baydaş, saldıran teröristlerin sayısına ilişkin söylentilerin de spekülasyon olduğunu dile getirerek, ''Bu abartılmamalı. Örgütün propagandasını yapanlar bunu abartıyor. Bu sağlıklı bir düşünce tarzı değil'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz