Görüş Bildir

KCK'da 2 tahliye

Diyarbakır'da görülen ve aralarında BDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın de yer aldığı 43'ü tutuklu 55 sanığın yargılandığı Şırnak KCK Davası'na devam edildi.

KCK'da 2 tahliye

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, hazırladığı iki bölümden oluşan 76 sayfalık mütalaasını mahkemeye sundu. Mütalaada, KCK/TM yapılanması, amaçları ve sanıklara yönelik atılı suçlamalar yer aldı.

Mütalaada, KCK/TM mensuplarının terör örgütü PKK'nın faaliyetlerini gerçekleştirmek için sürekli bir çalışma içerisinde oldukları belirtilerek, ''KCK/TM mensuplarının aldıkları kararları raporlar şeklinde internet ortamında KCK'nın yürütmesine ulaştırarak, gelen talimatlara göre örgütsel faaliyetlerini devam ettirdikleri anlaşılmaktadır'' denildi.

KCK/TM'nin organize ettiği izinsiz gösterilerde terör örgütü lehine slogan atan, güvenlik güçlerine taşlı ve molotoflu saldırıda bulunan grubun 15-25 yaş aralığındaki gençlerden oluştuğunun tespit edildiği kaydedilen mütalaada, örgüt bünyesindeki Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi'nin faaliyet yürüttüğü illerde ''piramit tarzı hücre tipi'' komiteler oluşturarak örgütsel eğitimler tertipledikleri ifade edildi.

Mütalaada, firari 5 sanık için yakalama kararının devamını talep eden iddia makamı, Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden alınan rapora göre cezai ehliyeti bulunmayan sanık Ayhan Deniz'e ceza verilmemesini istedi. Mütalaada, sanıklardan Mehmet Nezir Ayhan, Mehmet Selim Basan ve Mehmet Emin Ülger'in atılı suçları işlediği sabit olmadığından beraatı, Abdulaziz Bulut, Abdurrahman Çakır, Mehmet Dalmış, Metin Çetin ve Sabahattin Kartal'ın da tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak tahliyeleri talep edildi.

Savcı, aralarında BDP Şırnak Milletvekili Sarıyıldız'ın da bulunduğu 46 sanığın da TCK'nın ''Terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına suç işlemek ve terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından sanıklardan Metin Çetin ve Sabahattin Kartal'ın tahliyesine karar verdi. 41 sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi