Kelepçesiz çözüm oldu!

Teker, açlık grevindekilerin hastanelere kaldırıldığını, hastanelerde kelepçe krizi yaşandığını, bu krizin kelepçe takılmayarak aşıldığını belirtti.

Kelepçesiz çözüm oldu!

Fırat AVCIL

DİYARBAKIR- TUHAD-FED, hapishanelerde Küt siyesi tutukluların açlık grevlerinin bitirmesi ile ilgili federasyon binasında aileler ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan TUHAD-FED Genel Başkanı Zübeyde Teker, 12 Eylül 2012 tarihinden buyana hapishanelerde Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, anadilde eğitim ve savunma talebiyle sürdürülen açlık grevlerinin 67. günüde sona erdiğini söyledi. Bu konuda tutukluların dışarıdaki sesi olan aydınlar, sanatçılar ve halka teşekkürlerini ileten Teker, “Bütün faşizan uygulamalara rağmen Kürt halkının özgürlük talebinden asla vazgeçmeyeceğini göstermiştir” dedi.

‘KELEPÇESİZ ÇÖZÜM OLDU’

Açlık grevi eylemi yapan siyasi tutuklularla onur duyduğunu ifade eden Teker, Kürt halkının haklarını alıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. Teker, açlık grevindekilerin hastanelere kaldırıldığını, hastanelerde kelepçe krizi yaşandığını, bu krizin kelepçe takılmayarak aşıldığını belirtti.

Teker’in ardından açlık grevinde bulunan tutukluların aileleri söz aldı. İlk sözü Sami Geylani’nin annesi Gülsen Geylani aldı. Geylani, çocuklarının çektikleri sıkıntıların umarım boşa gitmediğini ifade etti. Kanın akmaması, ölümlerin yaşanmaması için Abdullah Öcalan ile diyalog ve müzakerelerin başlamasını isteyen Geylani, “Kan akarsa anaların gözyaşı durmaz. Özgürlük istiyoruz” dedi.

‘ARTIK ÖLÜMLER OLMASIN’

 Tutuklu Mehmet Akpolat’ın annesi Hanife Akpolat, Erdoğan’ın “Cezaevlerinde bir kişi açlık grevinde, kuzu kebap yiyorlar” sözlerini eleştirerek “Gelsin görsün kuzu kebap yiyorlar mı?.Yeter artık acılar olmasın ve anneler ağlamasın ” şeklinde tepki gösterdi.

Diyarbakır E tipi Hapishanede açlık grevinde bulunan Seve Demir’in annesi Sakine Demir ise 67 günlük grevin büyük bir direniş olduğunu söyledi. Abdullah Öcalan ile diyalog ve müzakerenin geliştirilmesini isteyen Demir, “Operasyonlara ve ölümlere karşıyız. Biz diyoruz ki özgürlük olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz