Keskin nişancı terörü; 5 şehit

Nusaybin'de dün yine peş peşe şehit haberleri geldi. Bir binbaşı, 2 emniyet müdürüyle birlikte 5 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Keskin nişancı terörü; 5 şehit

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde operasyonlar devam ederken, dün Dicle Mahallesi'nde çıkan çatışmalarda 1 binbaşı ve 2 emniyet amiri şehit oldu, 5 güvenlik görevlisi de yaralandı. İlçede öğleden sonra meydana gelen patlamada 2 polis daha şehit oldu. İlçede şehit sayısı 5'e yükseldi.

NUSAYBİN'DEN ACI HABERLER

Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart'tan itibaren hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için düzenlenen operasyonlar, bugün kalabalık PKK'lı grubunun tespit edildiği Dicle Mahallesi'nde yoğunlaştırıldı. Güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında başlayan çatışmalar devam ederken saat 11.40'da keskin nişancı tüfeği Kanas ile açılan ateşle Emniyet Amiri Doğan Sakarya ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sakarya, burada doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

PATLAYICI TUZAĞI DÜZENLENDİ

Takviye kuvvetlerin desteğiyle operasyon genişletilirken, PKK'lılar bu kez saat 13.45 sıralarında güvenlik güçlerinin girdiği bölgede, önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada, Binbaşı Ahmet Karaman ile Emniyet Amiri Zafer Kurt şehit oldu. Yaralanan 5 güvenlik görevlisi de Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Şehit Binbaşı Ahmet Karaman'ın Jandarma Özel Harekat'ta görevli olduğu, şehit Emniyet Amiri Zafer Kurt'un da Bingöl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü olduğu ve Nusaybin'e geçici görevle geldiği belirtildi. Öğleden sonra ilçede meydana gelen patlamada, 2 polis daha şehit oldu. İlçedeki şehit sayısı 5'e yükseldi.

ŞEHİT SAKARYA, TÖRENLE UĞURLANDI

Şehit düşen Emniyet Amiri Doğan Sakarya için Mardin İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Vali Ömer Faruk Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Tören, şehidin cenazesinin Devlet Hastanesi morgundan alınıp, alana getirilmesi ile başladı. Saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un şehit için dua okuması ile sona erdi. Törenden sonra şehit emniyet amirinin silah arkadaşları, şehidin cenazesini tören mangası yerine kendileri tekbirlerle ambulansa taşıdı. Şehit Emniyet Amiri Doğan Sakarya'nın cenazesi toprağa verilmek üzere uçakla memleketi Manisa'ya gönderildi.  Törenden sonra bir grup vatandaş ellerinde dev Türk bayrağı ile Emniyet Müdürlüğü'nden valiliğe kadar teröre tepki yürüyüşü yaptı.

ŞEHİT 2 POLİSİN KİMLİKLERİ

Şehit olan 2 polisin daha kimlikleri açıklandı. Şehit polislerin Özel Harekat'ta bomba uzmanı olarak görevli Salih Taç ile Erkan Başpehlivan belirtildi.

BİTLİS'TE KORUCU ŞEHİT EDİLDİ

Öte yandan, Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Arpalıseki köyü kırsalında akşam saatlerinde sürdürülen operasyonlar kapsamında köy korucuları Varan Mezrası yakınlarında bir grup PKK'lı ile ile karşılaştı. Çıkan çatışmada geçici köy korucusu Rıfat Kaya şehit olurken, bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Yürütülen operasyonlar kapsamında çıkan çatışmalarda 1 PKK'lı ölüdürüldü, 2 PKK'lı teslim oldu. Bölgedeki operasyonlar sürüyor.

KORUCU İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

7 çocuk babası 53 yaşındaki köy korucusu Rıfat Kaya için İl Jandarma Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi.

Törene Bitlis Valisi Ahmet Çınar, 10'uncu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Seddar Afşar, Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kurum amirleri, korucular ve askerler katıldı. Törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, "Allah kimseyi vatansız bırakmasın" dedi. Tören sonunda Bitlis Müftü Vekili Mehmet Şirin Ayral tarafından cenaze namazının kılınmasının ardından yapılan dualar eşliğinde şehit korucu Rıfat Kaya'nın cenazesi cenaze aracına konuldu. Gözyaşlarına boğulan şehit korucunun yakınlarını ise törene katılanlar teselli etmeye çalışıldı. Şehit korucu Kaya'nın cenazesi Mutki İlçesi'ne bağlı Kocainiş Köyü'ne götürülerek toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler