Kılıçdaroğlu'ndan seçim gecesi operasyon! Neler yapmış neler

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 14 Mayıs gecesi ellerinde hiçbir veri olmadan İmamoğlu ve Yavaş'ı kameraların karşısına sürerek, en büyük rakibi olan iki belediye başkanına itibarsızlaştırma operasyonu çektiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu'ndan seçim gecesi operasyon! Neler yapmış neler

Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden biri olan 14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini tamamladı. Parlamentoda ezici çoğunluğun Cumhur İttifakı’nda olduğu, cumhurbaşkanlığının 2 buçuk milyonluk farkla Başkan Erdoğan lehine 2. Tur’da netleştiği seçim, 6’lı masayı yıkıma uğrattı. Seçimin kaybedeni CHP’de sandıkların açıldığı süreçte yaşanan iç operasyonlar gün yüzüne çıkmaya başladı.

KENDİ ÇIKMADI MAYIN TARLASINA ONLARI SÜRDÜ

14 Mayıs seçimleri için günlerce meydan meydan gezen, onlarca miting düzenleyen 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçim gecesi saatlerce ortalıkta görülmedi. CHP Genel Merkezi'ndeki odasından çıkmayan Kılıçdaroğlu, kameraların karşısına ise kendisi çıkmak yerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı çıkardı. 

ELLERİNE VERİ VERMEDEN HALKIN KARŞISINA İTTİ

2 belediye başkanının eline resmi veya geçerli hiçbir veri vermeyen Kılıçdaroğlu, ortalama yarımşar saat arayla 2 belediye başkanına basın açıklaması yaptırarak 'Öndeyiz', 'Kılıçdaroğlu önde', 'Kılıçdaroğlu 13. cumhurbaşkanı ilan edilecek' açıklamaları yaptırarak halkı manipüle ettirmeye çalıştı. Gece boyu yaptığı açıklamalarda Anadolu Ajansı'nı karalamaya çalışan İmamoğlu ve Yavaş gün sonunda Anadolu Ajansı verilerinin doğru çıkması üzerine adeta rezil oldu.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'A 'ÖN ALMA' OPERASYONU

14 Mayıs gecesi yaşanan bu olayların tesadüf olmadığı belirtiliyor. 7'li masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sonuçları istediği gibi gelmeyince kameraların önüne İmamoğlu ve Yavaş'ı çıkartarak onlara 'operasyon' çektiği, vatandaşlara yanlış bilgiler vererek onları halk nezdinde itibarsızlaştırmaya çalıştığı konuşulan iddialar arasında yer alıyor. 

Kılıçdaroğlu'nun bu girişimlerinin nedeni olarak, seçimin kaybedilmesi durumunda CHP Genel Başkanı adayı sıfatıyla karşısına çıkmalarına 'ön alma' hamlesi olduğu gösteriliyor.

'BURADAYIM' MESAJI

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun dün sosyal medya hesabından yayınladığı videonun ise yine 2 belediye başkanına verilen bir mesaj olduğu düşünülüyor. Kılıçdaroğlu'nun 'Buradayım be buradayım. Siz de buradasınız. Vallahi de billahi de sonuna kadar mücadele edeceğim. buradayım' diyerek masaya vurduğu videonun Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a karşı verilen genel başkanlık mesajı olduğu belirtiliyor.

CHP YANDAŞI AYSEVER DE TEPKİ GÖSTERDİ

CHP yandaşı Enver Aysever de YouTube kanalında yaptığı yayında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın seçim gecesi üç kere ekranlara çıkarak verisiz açıklama yapmasını eleştirdi. Aysever, ''Ekrem bey ve Mansur bey maymun oldular o gün. İki kere çıktılar sonra zibidi bir poz verdiler. Kim verdirtti. Seçim gecesi iki başkan yardımcısı öyle mahalle kıraathanesindeki gibi olmaz'' diyerek isyan etti.

Aysever konuşmasında İstanbul Belediyesi sözcüsünü ve Genel Başkan Yardımcı Tuncay Özkan' de hedef alarak ''Murat Ongun orada değil miydin? Niye buna izin veriyorsun? Tuncay Özkan'ın partiyi kendisi için dizayn etmesine niye izin veriyorsunuz? O gün iki kere adamları çıkarttınız sonra sabah karşımızda gördük İstanbul'da. Bu adamı kim İstanbul'a gönderdi? Kendi gittiyse o da güvenilmez bir adam'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz