Görüş Bildir

Kısıtlamalar genişletildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu tamamen; hafta içi de 21.00 ile 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlamasının uygulanacağını duyurdu.

Kısıtlamalar genişletildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası Covid-19'a karşı alınan yeni önlemleri açıkladı.

Erdoğan, "Hafta içi her gün saat 21.00 ile 00.05 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Bu kısıtlama Cuma 21.00'dan Pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz sürecek." dedi.

Erdoğan, kısıtlamadan üretim, tedarik, lojistik, sağlık, tarım, orman gibi genelgede yer alacak sektörlerin bu kapsamın dışında olacağını söyledi.

Erdoğan, "Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, alınan diğer tedbirleri şöyle sıraladı:

GENİŞLETİLEN KISITLAMALAR

"65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacaklardır. Umumi Hıfzıssıhha Kurulları illerdeki taşıma hizmetlerinde salgının yayılmasına yol açan aksaklıkları gidermek için gereken tedbirleri alacaktır. Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumların faaliyetlerine ara verilecektir.

Milletimizden salgının evlerde buluşma ihtimalini göz önünde bulundurarak tehdit geçene kadar misafir kabul etmeye ara vermelerini rica ediyorum. Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı gibi etkinlikler yapılamayacaktır.

Cenaze namazları yakınları dahil 30 kişiyle kılınacak, nikahlar bu sayıyı geçmeyecektir. Hamam, sauna, spor salonları faaliyetlerine ara verilecektir. Her alışveriş merkezi, semt pazarı için hıfzıssıhha kurulu sayıyı tek tek belirleyecektir.

HES KODUYLA GİRİŞ OLACAK

Ayrıca alışveriş merkezlerine girişlerde HES kodlamasına geçilecektir. Kalabalık caddeler ve meydanlara girecek kişi sayısı sınırlanabilecektir."

Kamu kuruluşlarının mesai saatlerinin 10.00 ile 16.00 arası uygulanabileceği söyleyen Erdoğan, "50 kişiden fazla çalışan işyerlerinde, işyeri hekiminin öncülüğünde, güvenlik uzmanı ve belirlenen personel tarafından salgın tedbirlerinin uygulaması sıkı bir şekilde denetlenecektir." diye ekledi.

Erdoğan, , Coronavirus tedbirlerinin İçişleri Bakanlığı genelgesiyle düzenleneceğini ve salı gününden itibaren uygulanacağını bildirdi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi