Kobani davasına devam edildi

Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin, aralarında PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin yanı sıra eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kobani davasına devam edildi

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan bazıları, bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken diğer sanıklar ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Mahkeme başkanı davanın sona geldiğini belirterek sanıkların son sözlerinin alınacağını açıkladı.

Sanıklar Ali Ürküt, Alp Altınörs, Aynur Aşan, Ayşe Yağcı, Ayla Akat Ata, Bircan Yorulmaz, Dilek Yağlı, Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Günay Kubilay, İsmail Şengül, Meryem Adıbelli, Nazmi Gür, Pervin Oduncu, Sebahat Tuncel, Emine Beyza Üstün, Can Memiş ve Zeynep Karaman davanın siyasi olduğunu, haksız şekilde cezaevinde bulunduklarını savunarak beraat talebinde bulundu.

Öte yandan Kanada'da bulunan davanın firari sanıklardan Cihan Erdal da avukatı aracılığıyla son sözüne ilişkin beyanlarını yazılı olarak dosyaya gönderdi.

Duruşmanın bugünkü celsesinde tüm sanıkların son sözlerini tamamlaması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz