Kocaman'a gözaltı kararı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar 14 kişi arasında HDP'li eski Siirt Milletvekili Hatice Kocaman da bulunuyor. Tutuklu yargılanan eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan hakkında yurt dışına çıkış yasağı tedbiriyle tahliye kararı verildi.

Kocaman'a gözaltı kararı

Diyarbakır'da yürütülen terör soruşturması kapsamında aralarında HDP'li eski Siirt Milletvekili Hatice Kocaman'ın da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

PKK'nın sözde "yasama organı" konumunda olan Demokratik Toplum Kongresi'nde (DTK) delege ve yapı adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen 17 şüpheli hakkında başlatılan soruşturma sürüyor.

SORUŞTURMANIN DETAYI

Soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan 17 şüphelinin adreslerinde arama yapıldı. Operasyonda, aralarında Kocaman ve bazı HDP'lilerin de bulunduğu 14 şüpheli yakalandı.

Diğer 3 şüphelinin de yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor.  Operasyonda av tüfeği, 35 fişek, hakkında toplatma kararı bulunan kitaplar, dokümanlar ve flaş bellek ele geçirildi.

ARSLAN'A TAHLİYE ÇIKTI

Buarada, Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ile atılı suçun kanunda ön görülen cezanın alt ve üst sınırını dikkate alarak, Arslan'ın tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Arslan, savunmasında, herhangi bir örgütten talimat almadığını ileri sürdü.

Üzerine isnat edilen suçlamaları reddeden Arslan tahliyesine karar verilmesini istedi.

YURT DIŞI YASAĞI KONULDU

Mahkeme, delillerin önemli ölçüde toplanması, tutuklulukta geçirdiği süre, kovuşturmada gelinen aşamada kaçma, gizlenme veya delilleri karartması hususunda somut olguların bulunmadığını dikkate alarak, Arslan'ın yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar verdi.

İddianamede, Arslan hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz