Görüş Bildir

Komtan şüpheli pilotlar tanık!

Özel yetkili savcılık bölgede görev yapan yetkili askerlerin 'şüpheli', pilotların 'tanık' olarak ifadesilerinin alınacağı öğrenildi.

Komtan şüpheli pilotlar tanık!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Aralık 2011’de Şırnak’ın Uludere İlçesi’nin Kuzey Irak sınırında Türk savaş uçaklarının PKK’lı sanarak bombalaması sonucu yaşamını yitiren 34 vatandaşla ilgili yürüttüğü soruşturmayı derinleştirdi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİ

Başsavcılığın, Genelkurmay Başkanlığı ile MİT’ten istediği belge ve bilgiler 2 koli halinde geçtiğimiz hafta sonu Diyarbakır Adliyesi’ne ulaştı. Savcının belgeleri inceledikten sonra Uludere’ye giderek olay yerinde keşif yapacağı bildirildi. Savcı, karakol ve tugayda yetkili askerlerin yanı sıra Şırnak 23. Sınır Komutanlığı’nda komutanların “şüpheli” sıfatıyla ifadesine başvuracak.

ŞÜPHELİ VE TANIK İFADESİ

Savcının Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda ise harekât emrini veren komutan ile pilotların bilgisine tanık sıfatıyla başvuracağı bildirildi. Başsavcılığın soruşturmanın ilerleyen safhalarında ihtiyaç duyulursa Genelkurmay Başkanlığı ile MİT’ten bazı kişilerin de ifadesine başvurabileceği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi