Komutanlar bölgede!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Güneydoğu'daki askeri birliklerde denetlemelerde bulunuyor.

Komutanlar bölgede!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı son günlerde çatışma ve şehit haberleri ile yeniden gündeme gelen Güneydoğu'daki askeri birliklerde denetlemelerde bulundu.

KOMUTANLAR GÜNEYDOĞU’DA

Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki güvenliği sağlayan askeri birliklerin bağlı bulunduğu Malatya'daki 2'nci Ordu Komutanlığı'nı önceki gün ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri komutanı Mehmet Erten ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, dün Siirt'e gitti.

LİCE VE ŞIRNAK’TAKİ TEMASLAR

Siirt'te bulunan 3'üncü Komando Tugayı'nı ziyaret eden komutanların programı güvenlik gerekçesiyle açıklanmazken, programlarında Valilik ziyaretinin bulunmadığı kaydedildi. Daha önce bölgedeki askeri birlikleri denetlemeye giden komutanlar, bulundukları illerde Valilikleri de ziyaret ediyordu.

ÇUKURCA BÖLGESİNDEKİ BİRLİKLER

Malatya, Diyarbakır ve Lice İlçesi'nden sonra Siirt'te incelemelerde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Kuvvet komutanları ve Jandarma Genel komutanı, buradan Şırnak’a geçti.  Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Orgeneral Özel ve beraberindeki kuvvet komutanlarının, 2. Ordu Komutanlığı'nın sorumluluk alanında yer alan Siirt, Şırnak ve Çukurca bölgesindeki askeri birliklerde incelemelerde bulunduğu bildirildi. font-family

Kaynak: Diyarbakır Söz