Koza İpek Holding'e kayyum atandı! Kanalturk karartılıyor! Bugün ve Millet gazetelerinin basımına ara verildi

Ankara Başsavcılığı tarafından ortaya atılan İpek grubuna ait tüm gazetelerin kapatılacağı iddiaları yarın Bugün ve Millet gazetelerinin basım yapmayacak olması ile onaylandı gibi durmakta iken, ilk açıklama gazete tarafından geldi. Bugün ve Millet gazeteleri yarın çıkmayacak. Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo'yu kendi bünyesinde çalıştıran İpek Medya grubuna kayyum atandı, kapanacak

Koza İpek Holding'e kayyum atandı! Kanalturk karartılıyor! Bugün ve Millet gazetelerinin basımına ara verildi

Ankara Başsavcılığı tarafından ortaya atılan İpek grubuna ait tüm gazetelerin kapatılacağı iddiaları yarın Bugün ve Millet gazetelerinin basım yapmayacak olması ile onaylandı gibi durmakta iken,  ilk açıklama gazete tarafından geldi. Bugün ve Millet gazeteleri yarın çıkmayacak. Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo'yu kendi bünyesinde çalıştıran İpek Medya grubuna  kayyum atandı, kapanacak

KARAR AÇIKLANACAK

İpek medya gurbuna bağlı  Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi, kapatılması kararının önümüzdeki saatlerde piyasaların kapanmasından hemen sonra saat 17.00'de kamuoyuna duyurulacağı ve Kamu Aydınlatma Platformuna (KAP) bildirileceği ileri sürüldü.

Akın İpek: İpek Medya, boynunda tasma ile yaşayamazdı zaten

Şirketlerine hukuksuzca kayyım atanan Koza İpek Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, bünyesinde Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo'yu bulunduran İpek Medya Grubu'nun kapatılacağı haberleri üzerine açıklama yaptı.

İpek Medya'nın kayyım atanmadan önce, en değerli ve en etkin medya gruplarından biri olduğunu belirten Akın İpek, evrensel hukuku, evrensel insan haklarını ve düşünce fikir hürriyetini savunduğunu anlattı. İpek Medya'yı yurdun insanına benzeten İpek, "Boynunda tasma ile yaşayamazdı zaten." yorumunu yaptı.

İpek Medya,

Türkiye'nin en değerli,

En etkin medya gruplarından biriydi.

Özgürdü.

Demokrasiyi,

Evrensel hukuk,

Evrensel insan haklarını,

Düşünce fikir hürriyetini savundu.

Vuruldu.

Şimdi kapatılacak.

Yurdumun insanına benzer,

Boynunda tasma ile yaşayamazdı zaten.

Kanalturk;

10 Haziran 2004 tarihi Perşembe günü gazeteci Tuncay Özkan tarafından kurulmuştur.

Bir dönem sadece İstanbul'da, VHF bandı üzerinden yayın yapan televizyon kanalı, Tuncay Özkan'ın kanalı satın almasıyla daha önce Doğan Yayın Grubu'nun Mecidiyeköy'de bulunduğu binaya yerleşmesi ve programlı yayına geçmesi ile beraber daha etkili bir kanal haline gelmiştir. Karasal yayın ile birçok ilde, Türksat aracılığı ile tüm Türkiye, Doğu Avrupa ve Orta Asya'ya yayın yapmaktadır.

12 Mayıs 2008 tarihi itibariyla Koza Grubu tarafından satın alınmıştır. Kanaltürk Ana Haber'i hafta içi Ekin Olcayto, hafta sonu iseEmre Buga sunmaktadır.

2007 Sertel Demokrasi Ödülü'ne layık görülmüştür. 26 Mart 2014 tarihinde RTÜK tarafından ulusal yayın hakkı iptal edilmiştir. [1] 18 Ağustos 2014 tarihinde 16:9 yayın formatına geçmiştir. 1 Eylül 2014 tarihinde HD yayına başlamıştır.

Bugün, Türkiye'nin hâlen aktif ulusal gazetelerinden biridir. Koza İpek Holdinge aittir.

Kasım 2015'den önce 100.000'in üzerinde olan tirajı  Koza İpek Holdinge kayyım atanmasından sonra 5000 bandına düşmüştür

Kemal Ilıcak'ın açtığı Tercüman gazetesi'nin isim hakkı davasının uzun süreci sırasında Dünden Bugüne Tercüman ve Halka ve Olaylara Tercüman isimli iki ayrı gazete kuruldu. Nazlı Ilıcak başta olmak üzere eski Tercüman yazarları ve bazı yeni yazarlar Dünden Bugüne Tercüman gazetesinde yer aldılar. 2005 yılında Ciner Holding'e ortak oldu ve Bugün adıyla değiştirdi. Kasım 2005yılında işadamı Akın İpek gazeteyi satın aldı. Halen Kanaltürk ve Bugün TV ile Kanaltürk Radyo adlı şirketi aynı grubundadır.

26 Ekim 2015'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ile Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyım atanmasına karar verilmiştir.Karar kapsamında Bugün gazetesine de kayyım atanmıştır. Atanan kayyımlar gazeteci, editör ve yazarların bir çoğunu işten çıkarmıştır. Koza İpek Holding bünyesindeki medya organlarından kayyım kararıyla çıkarılan editör, gazeteci ve yazarların bir kısmı 17 Kasım 2015'de Özgür Düşünce adlı yeni bir ulusal yayın yapan gazete kurmuşlardır.

Kaynak: Diyarbakır Söz