KPSS'de kopya iddialarına cevap

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, KPSS ile ilgili iddialara ilişkin, ''Şu anda bu iddiaların gerçek olduğunu düşünmüyoruz.

KPSS'de kopya iddialarına cevap

Bunu gösteren herhangi bir kanıt, herhangi bir şeyimiz yok. Eğer bu yönde bir bulgu ortaya çıkarsa mutlaka değerlendiririz ve gereğini yaparız'' dedi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, yaptıkları analizlerde bu sınavda bir haksızlık olduğu yolunda bir bulgunun söz konusu olmadığını belirterek, ''O nedenle adaylarımızın içlerinin rahat olmasını istiyoruz ve bu tür asılsız iddialara çok da değer vermemelerini, özellikle bizim internet sayfamızdan yapacağımız duyurulara önem vermelerini istiyoruz'' diye konuştu.

ONA GÖRE NEMLİ DEĞİL

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, KPSS ile ilgili iddialara ilişkin ''Sınavın iptali hiç hoş olmayan bir konu. Ama şu var, somut veriler olduğunda bunları kimlerin kullandığını tespit edebiliriz, kimlerin kullandığını tespit ettiğimizde onların sınavlarını iptal ederiz ama genel olarak sınavı iptal edecek bir durumun olduğuna ben ihtimal veremiyorum, çünkü şimdiye kadarki analizlerimiz bunu gösteriyor'' ifadesini kullandı.

EĞİTİM-BİR SEN TEPKİLİ

Öte yandan, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, kopya iddialarıyla memur adaylarını tedirgin etmenin doğru olmadığına dikkat çekti.

Özer, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Daha önce yaşanan kopya nedeniyle sınava giren adaylar her sınava bu şüpheyle yaklaşmaktadır. Ancak 2012 KPSS'de kopya çekilmiştir diyebilmek şu an mümkün gözükmemektedir. Eğitim-Bir-Sen olarak ÖSYM'nin yaptığı açıklamaları şimdilik yeterli görüyoruz. Konu savcılığa da intikal etmiştir. Savcılığın yapacağı araştırma ve sınav sonuçlarının açıklanmasıyla olağanüstü bir durum ortaya çıkarsa kopya iddiaları güç kazanabilir; ancak şu ana kadar ciddi kopya delili oluşturabilecek somut bilgi gözükmemektedir. Sendikamıza da kopya olduğuna dair ulaşan herhangi bir bilgi yoktur. Bu iddialar birilerinin suiistimali de olabilir. Somut bir delile dayanmayan iddialarla kamuoyunu meşgul etmek, milyonlarca memur adayını tedirgin etmek doğru değildir." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz