Görüş Bildir

Kudüs için YolAÇIK

HÜDA PAR Gençlik Kolları Genel Başkanlığı, Siyonist işgalcilerin Kudüs'te estirdiği teröre dikkat çekmek için "Kudüs İçin YolAÇIK" sloganıyla 11 ilde bisiklet turu düzenleyecek.

Kudüs için YolAÇIK

HÜDA PAR Gençlik Kolları Genel Başkanlığı, işgalci Siyonistlerin Kudüs’te estirdiği teröre dikkat çekmek için Kudüs İçin YolAÇIK" sloganıyla 11 ilde bisiklet turu düzenleyeceğini açıkladı.

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı İlyas Kaya, etkinliğe ilişkin HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığında bir basın açıklaması düzenledi.

İŞGAL VE VATAN EDİLMİŞ MÜBAREK TOPRAKLAR

İşgal ve talan edilmiş mübarek toprakların, terör şebekesi Siyonistler tarafından her geçen gün kirletilmeye devam edildiğine dikkat çeken Kaya, ümmetin suskunluğu, bazı liderlerin ve yönetimlerin uşaklığı, İslam ülkelerinin parçalanmışlığının Siyonistlere, ümmetin namusu El-Aksa’ya tekrar pervasız ve hayâsız bir şekilde saldırma cüretkârlığının verdiğini belirtti.

ÜMMET COĞRAFYASINDAKİ KAN

Kaya, "Ümmet coğrafyasında ki kan, gözyaşı, iç savaşlar ve parçalanmışlık 'siyon it'lere ilham olmuş, 50 yıl sonra ilk defa Mescidi Aksa’da ezanı yasaklama cesareti vermiştir. Siyonist necis çizmeler, pak Aksa'mızı kirletmiştir. Mübarek beldemiz ezansız, mescidimiz secdesiz kalmıştır." dedi.

SANCAĞI YERE DÜŞÜRMEYEN EVLATLARIZ

Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bizler Selahaddin-i Eyyubi’nin sancağını yere düşürmeyen evlatlarıyız. Söz Konusu Aksa olunca ceddimiz gibi kefenimizi giyer Aksa’ya feda oluruz. Aksa'nın işgalini sona erdirecek her türlü fedakârlığa hazırız. Bunun için Siyonistler şunu net bilmelidir. Aksa işgali sürdükçe İslam’ın evlatlarına meşru müdafaa hukukunca her türlü eylem ve direniş hakkı doğar."

NATO VEYA BM’DEN BEKLENTİ YOK!

Uluslararası camiaya herhangi bir çağrıda bulunmadıklarını, NATO veya BM’den herhangi bir adım beklemediklerinin altını çizen Kaya, "Onlar Siyonist işgale meşruiyet kazandırmaktan başka bir adım atmayacaklardır. Onlardan çözüm de beklemiyoruz. Çünkü tarih göstermiştir ki bu kurumlar Siyonist işgale kılıf uydurmaktan başka bir çözüm sunmamıştır. Fotojenik toplantılar, masa başı muhabbetler ve sahte kınamaların timsahvari eylemler olduğunun bilincindeyiz. Mustazaf halklar da bu sahtekârlığı müşahede etmektedir." ifadelerini kullandı.

"Ey kıblesini batıya dönmemiş ve Allah’a iman etmiş olan İslam ülkelerinin yöneticileri!" diyen Kaya, şu çağrıda bulundu:

"Aksa'mız, ilk kıblemiz aziz topraklarımız işgal altındayken, Siyonistler ve batı topraklarımızı talan ederken, birbirinize olan kininiz, batıya olan muhabbetiniz niye? Sizler izzetli bir yaşamı terk edip nasıl zillet içinde yaşayabiliyorsunuz? Topraklarınız işgal altındayken, feryat eden kadınlar ve çocuklar sizi hiç mi rahatsız etmez? Kubbelerimiz ezansız bırakıldı. Mescitlerimizin sessizliği sizi rahatsız etmez mi? Bunlardan korkmuyor, ürpermiyorsanız cehennem azabından da mı korkmuyorsunuz? Vallahi sessiz kalmak sizi helak edeecektir, ardınızdan nesiller size lanet edecektir. Uyanın! Can bedendeyken zillet toprağını üzerinizden attın, silkelenin ve izzet dolu bir yaşam için, Aksa için, işgal edilmiş beldelerimiz için Müslüman ülkeler ile birleşin tek olun yek olun!"

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI

Kaya, İslam İşbirliği Teşkilatının 2016 yılında açıkladığı 10 yıllık eylem planında; Mescid-i Aksa’nın ve Filistin’in özgürlüğü hedefe konmasına rağmen harekete geçilmediğini ve birkaç kınama ile bu meselenin geçiştirilemeyeceğini hatırlattı.

HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak tüm teşkilatlarıyla ile beraber Kudüs için seferberlik ilan ettiklerini aktaran Kaya, "Bundan dolayı Türkiye’nin farklı illerinde ‘Kudüs İçin YolAÇIK’ sloganıyla başlatmış olduğumuz bisiklet eylemini doğudan batıya kadar götürüp, Müslüman halklarımız arasında birlik, beraberlik oluşturmak ve ilk kıblemiz olan Aksa’mıza sahip çıkılması bilincini ortaya koymak istiyoruz. Bundan dolayı tüm genç kardeşlerimizi bu etkinliği ve sonrasında ortaya konacak eylemleri sahiplenmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaya, etkinlik tarihlerini şu şekilde sıraladı:

"31 Temmuz/Diyarbakır

1 Ağustos/Batman, Bingöl

2 Ağustos/Siirt

4 Ağustos/Elazığ

5 Ağustos/Malatya

6 Ağustos/Şanlıurfa

7 Ağustos/Gaziantep

8 Ağustos/Mersin

9 Ağustos/Konya

13 Ağustos/İstanbul"

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi