Kulp kadınları günlerini kutladı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aile destek projesi kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

Kulp kadınları günlerini kutladı

İlçe merkezinde bulunan bir düğün salonununda yapılan etkinlik bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Çok sayıda kadının katıldığı etkinlikte bir konuşma yapan Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, kadınların sadece 1 gün değil, yılın 365 günü hatırlanması gerektiğini söyledi.

KADINLAR GÜNÜ

Maraşlı, "Kadınlar hepimizin annesi, bizleri büyüten değerli varlıklardır. Ülkemizde kadına yönelik şiddet hemen hemen her gün yaşanıyor. Bunun biran önce bitmesini temenni ediyorum. Bunula ilgili devlet tarafından çalışmalar yapılıyor. İlçe merkezinde 2012 yılında açılan ve Kulplu kadınlara hizmet veren Aile Destek Projesi ile kadınlara iş ortamının kısıtlı olduğu ilçemizde kadın kabiliyetini ortaya çıkarmak ve sosyalleşmesini sağlamayı hedeflemekteyiz. Kulp İlçe Kaymakamlığı olarak elimizden geldiğince kadınlar için çalışma yapacağız" dedi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı'nın ardından bir açıklama yapan Av. Şahin Can, kadına şiddetin yasal boşluklarından bahsetti. Konuşmaların ardından Kulplu ses sanatçısı Abdulbari İpek tarafından verilen konser ile etkinlik sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz