Kur’an’a saldırı barbarlıktır!

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, yüce kitabımız Kur’anı Kerim’e İsveç ve Hollanda’da yapılan küstahlığın batının gerçek yüzünü gösterdiğini belirterek, bu barbarların amaçlarına ulaşamayacaklarını söyledi. İslam ülkelerinin tavrını da eleştiren Başkan Beyoğlu,”Avrupa’da sayın cumhurbaşkanımıza ve ülkemize karşı ciddi bir hazımsızlık var. Bu da her zaman olduğu gibi Türkiye’nin islamın hamisi ve sayın cumhurbaşkanımızın da ümmetin umudu olduğunu göstermektedir” dedi.

Kur’an’a saldırı barbarlıktır!

İsveç ve Hollanda makamlarının bu alçak gösterilere izin vermesinin islama ve Türkiye’ye karşı gerçek niyetlerini ortaya koyduğunu anlatan  Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,müslümanların sinir uçlarıyla oynanmak istendiğinin de altını çizdi. Beyoğlu,”Yüce rabbimizin kelamı olan kutsal kitabımıza bu küstahlığı yapmak fikir özgürlüğü diye değerlendirilemez. Buna fikir özgürlüğü diyenler islama düşmandır, bunu da böyle hadsiz eylemlerle ortaya koymaktadır. Kur’anı Kerim, her Müslümanın izzeti ve şerefidir. Biz kitabımızı baş ucumuzda taşırız. Bunların amacı ise Müslümanları provoke etmek ve sinir uçlarıyla oynamak. Bu karanlık zihniyeti şiddetle kınıyorum. Kur’anı Kerim, Allah’ın nurudur ve o nuru söndürmeye asırlardır hiçbir zalimin, hiçbir ehli küfrün gücü yetmedi. Bu alçakça eylemlerin Türkiye Büyükelçilikleri önünde yapılması ve sayın cumhurbaşkanımızın ayrıca hedef alınması da manidardır. Bu sinsi organizasyon hem islama, hem liderimize ve hem ülkemize düşman. Biz bunun farkındayız” dedi.

ÜÇ AYLAR VE REGAİP KANDİLİ MESAJI

 Üç ayların başlaması ve Regaip Kandili için de mesaj paylaşan Beyoğlu, Müslümanların her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu zorlu bir dönemden geçtiklerine dikkat çekerek,”Duaların makbül ve kabul olduğu bu müstesna gecede ülkemiz,milletimiz ve islam alemi için dua edelim “ ifadelerini kullandı.

 İnsanlığın zor bir dönemden geçtiğini belirten Beyoğlu,”Tüm vatandaşlarımızın üç aylarını ve mübarek kandillerini tebrik ediyorum. Afetler, hastalıklar, savaşlar, terör ve nihayetinde kuraklık. Bunların hepsinin yaşandığı yıllardayız. Bu nedenle üç ayların manevi  iklimini  iyi değerlendirmeli, yüce rabbimizden milletimiz ülkemiz  ve insanlığın barışı ,huzuru için dua ederek af dilemeliyiz.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz