'Kürde Kürt demek ayıptır' diyen Yasin Aktay'a ilginç benzetme

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Turgay, 'Kürde Kürt demek ayıptır' diyen AKP Siirt Milletvekili Adayı Yasin Aktay'ı Saddam döneminde Irak hükümetinde yer alan ve Kürtlere zulmederek kendi halkına ihanet eden Taha Yasin Ramazan'a benzetti.

'Kürde Kürt demek ayıptır' diyen Yasin Aktay'a ilginç benzetme

SİİRT/DİYARBAKIR-Veysel Karani Derneği'nin desteğiyle, Siirt'in Veysel Karani Belde Belediyesi tarafından "Veysel Karani'yi Anma Haftası" kapsamında "Veysal Karani'yi anlamak ve Kur'an Tilaveti" başlıklı panel düzenlendi. Moderatörlüğünü aktivist Hatice Seviptekin'in yaptığı panele, konuşmacı olarak Dicle Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Nurettin Turgay, Hazro Belediyesi Eşbaşkanı Güler Özavcı Doğu, İhtar-Der Başkanı Ayetullah Kanhan ve Veysel Karani Derneği Başkanı Mustafa Kına katıldı.

Belde sakinlerinin yoğun ilgi gören panele, HDP ve DBP'li yöneticiler, belediye eş başkanları da katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Hatice Seviptekin, "Veysel Karani, iki büyük aşkla yaşadı. Biri annesine diğeri de Peygamber efendimize duyduğu aşktı. Annesini kırmak istemeyen Veysel Karani, Peygamberimizi görmek istiyordu. Ancak annesine olan sevgisinden dolayı Yemen'den Medine'ye giden Peygamberimizi göremeyen Veysel Karani, aynı gün annesinin yanına geri döndü. Bu anne sevgisi herkese örnek olmalıdır" diye konuştu.

Öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Turgay ise konuşmasında Allah'ın dünyada var olan bütün etnik kimliklere verdiği halkları Kürtlere de verdiğini ancak Kürtlerin hakkının yenildiğini ifade etti.  İnsanların, diline, dinine ve kimliğine sahip çıkması gerektiği belirten Turgay, "Zulüm etmek günahtır. Bizim zulme karşı güçlerimizi birleştirmemiz lazım, zulüm etmek için değil" dedi.

'YASİN AKTAY, TÜRKİYE'NİN TAHA YASİN RAMAZAN'IDIR'

AK Parti Siirt Milletvekili Adayı Yasin Aktay'ın geçtiğimiz günlerde, 'Kürde Kürt demek ayıptır' sözlerini eleştiren Turgay, "Niye Araba Arap demek, Türk'e Türk demek ayıp değil de Kürde Kürt demek ayıp? Yasin Aktay, Saddam döneminde Irak hükümetinde yer alan, Kürtlere karşı zulmeden, Kürtlerin haklarını yok sayan, kendi halkına ihanet eden Taha Yasin Ramazan'dır. Yasin Aktay, Türkiye'nin Taha Yasin Ramazan'ıdır. Irak Hükümeti düştükten sonra peşmergeler tarafından ele geçirildiğinde 'Ben de Kürdüm, ben de sizdenim beni affedin' dedi. Ancak sonunun ne olduğu biliniyor. Yasin Aktay'ın sonu da onunki olacak" şeklinde konuştu.

'KURAN OKUYUP EŞİNE ZULÜM ETMEK ALLAH'A İNANMAK OLMUYOR'

Turgay'ın ardından konuşan Van Erciş İlçesi Eşbaşkanı Diba Keskin de Veysel Karani'nin annesine ve peygambere olan sevgisine değindi. Veysel Karani'nin annesine verdiği değeri anlatan Keskin, "Şimdi kadınlara hiç değer verilmiyor, hiçbir hakları verilmiyor. Kadınlara artık evde oturan, çocuk bakıp yemek yapan varlıklar olarak bakılıyor. Bunun dışında başka hiçbir hakları, hiçbir hayalleri, hiçbir statüleri olamaz gözüyle bakılıyor. Bir o zaman Veysel Karani'nin annesine verdiği değere bakın, bir de bugün kadınlara verilen değere bakın. Bir erkek 24 saat Kuran okusa ama kalkıp eşini dövse, ya da zekat verip bütün ibadetlerini yerine getirip annesine kardeşine haksızlık yapsa o Allah'a peygambere inanan bir insan olmuyor. Allah onları affetsin" dedi.  Panel, Veysel Karani Derneği Başkanı Mustafa Kına ve İhtar-Der Başkanı Ayetullah Kanhan'ın konuşmaları sonrası son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz