Kürt çözümü için Amerika devrede

BDP, eşbaşkanlar düzeyinde bir heyetle Kürt sorununu görüşmek üzere Washington’a gitti. Şerafettin Elçi: ABD artık bu işin içinde

Kürt çözümü için Amerika devrede

BDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ile BDP milletvekili Nazmi Gür ve DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk’ten oluşan heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün ABD’ye gitti. 29 nisana kadar ABD’de kalacak olan heyetin, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Namık Tan ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi hükümetinin ABD Temsilcisi Kubat Talabani ile görüşmesi planlanıyor. Ayrıca senato ve kongre üyeleriyle de biraraya gelecek olan heyet, Washington, San Francisco ve New York’ta bulunan Kürt toplum ve dernekleriyle halk toplantıları gerçekleştirecek.

Elçi: ABD artık işin içinde

Taraf ’a konuşan parti kaynakları, heyetin ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşeceğini ve temaslarda bölgesel sorunların yanı sıra, parti eşbaşkanlarının salı günkü Meclis grup toplantılarında yaptıkları konuşmalar temelinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunacağını söylediler. Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’nin Türkiye temaslarında baş başa görüştüğü Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi, Taraf ’a yaptığı açıklamada “ABD bölgesel barışın Kürt sorununun çözümünde olduğunu ve bu işin Filistin meselesinden bile daha önemli olduğunu nihayet anladı.

TARAF

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler