Kürt sorununu konuşacaklar!

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Kürt raporuna" ilişkin randevu talebine Diyarbakır'dan cevap verdi.

Kürt sorununu konuşacaklar!

Erdoğan şöyle dedi: "CHP benden randevu talep etti. Arkadaşlarıma 'verin randevuyu' dedim. Gelsinler görüşelim. Biz sizin kapınızı çaldığınızda neredeydiniz? Biz bugün de bu meselenin çözümü için ortak hareket etmekten kaçınmayız. CHP'nin Genel Başkanı önce gitsin Güneydoğu illerin hangileri olduğunu öğrensin. Mersin'in nerede olduğunu öğrensin. Hz. Ali'den, büyük İslam düşünürü diyenle ne çözülür, sorarım sizlere? Dicle ile Fırat nasıl birbirine akıyorsa anaların gözyaşları bizim yüreğimize bizim ciğerimize akıyor."

 

6 HAZİRANDA GÖRÜŞME

Öte yandan, Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 6 Haziran Çarşamba günü randevu verdiği bildirildi.

 

KILIÇDAROĞLU KONUŞTU

Bu arada, Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin en temel sorunun terör olduğunu belirterek, şöyle devam etti: ''(Artık analar ağlamasın) diye bir cümleyi bizim siyaset gündemimizden kaldırmanın yolu, terörü sonlandırmaktan geçer. Ben CHP Genel Başkanı olarak üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmek istiyorum. Şehit anneleri, şehit babaları ısrarla bunu istiyorlar. Biz de taleplerini dikkate alıyoruz, sorumluluk üstleniyoruz. Başbakan'a gidiyoruz, yol haritamızı sunacağız. Niçin yol haritasına gerek olduğunu açıklayacağız, takdir kendisinindir. Terör konusunda bütün siyasi partilerin ortak çaba harcamaları gerekiyor. Bu ortak çabayı harcar, sorumluluk üstlenir terörü sonlandırırsanız, Türkiye'ye çok iyi katkı sağlarız. Son 30-35 yıldır Türkiye'nin gündeminden düşmeyen sorunu gündemden düşürürüz.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler