Kürt sorununun çözümünde yapılabilecekler konferansta tartışılacak

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, Kürt meselesinin demokratik ve barışçıl zeminde çözümüne dair yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere 24 Şubat’ta konferans düzenleyecek.

Kürt sorununun çözümünde yapılabilecekler konferansta tartışılacak

Ahmet DEMİR/Hamza ÖZÇELİK

DİYARBAKIR(SÖZ)-Kürt sorununda izlenen çözümsüzlük politikaları karşısında harekete geçen Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, sorunun demokratik ve barışçıl zeminde çözümüne dair yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde bulunulmak üzere bir konferans gerçekleştirecek.

Bölgedeki sivil toplum, meslek, hak ve iş örgütleri temsilcilerinin bir araya geleceği konferans, 24 Şubat günü saat 12.00’de Mitanni Hotel’de yapılacak

Katılımcılara gönderilen davetiyede, konferansın amacına dair şunlar kaydedildi: 

KÜRT KONFERANSI

“Kürt meselesinin çözümsüzlüğünün yarattığı sorun alanları bütün ağırlığı ve can yakıcılığıyla son kırk yılda olduğu gibi varlığını sürdürmektedir. Hukuk, demokrasi, insan hakları ve ekonomi alanında yaşadığımız sorun ve sıkışmışlığın en önemli nedeni şüphesiz Kürt Meselesindeki çözümsüzlüktür. Demokratik çözüm zemininden uzak, güvenlikçi politikalar ve şiddet yöntemleri tüm toplumu olduğu gibi bizleri de fazlasıyla kaygılandırmaktadır.

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu olarak; bölgede bulunan bütün sivil toplum, meslek, hak ve iş örgütleri olarak bu süreçte bir araya gelmeyi ve Kürt Meselesinin demokratik ve barışçıl zeminde çözümüne dair yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde bulunmayı, çok kıymetli ve aynı zamanda tarihi bir sorumluluğun gereği olarak görüyoruz. 

Bu sorumluluk bilinciyle hep birlikte Kürt Meselesinde yeniden barışı ve çözümü konuşabilmenin olanaklarının yaratılması için 24.02.2024 tarihinde Diyarbakır’da yapılacak toplantıya katılımınızı önemsiyor, katılımınız için şimdiden teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz