Kürtler kaybederse Türkler de kaybeder

Türk, Kürtler özgürleşmeden Ortadoğu'ya istikrarın gelmeyeceğini belirterek, "Kürtler kaybederse Türkiye de, Türkler de kaybeder" dedi.

Kürtler kaybederse Türkler de kaybeder

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait konukevinde bir araya gelen Demokratik Toplum Kongresi'nin daimi meclis toplantısında son gelişmeler ele alındı.

DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, Kürtlerin geleceğini inşaa ederken ve özgürlük mücadelesini taçlandırırken çok ciddi sorumluluklarla karşı karşıya bunduklarını söyledi. Türk, "Başından beri asla ve asla vaz geçmediğimiz bir şey var. Ortadoğu halklarının kardeşliği adil, eşit paylaşımını esas alırız. Halkların düşmanlığına asla izin vermeyiz. Bu düşmanlığın gelişmesine de karşıyız ve bu düşmanlığın gelişmemesi konusunda da ortak aklın ortaya çıkması için çaba gösteriyoruz. Ama bir gerçekle de karşı karşıyayız. Bugün bir akıl tutulması var" dedi.

ONURUMUZA ZARAR VERECEK BARIŞI KABUL ETMEYİZ

Bütün acılı ve haksız süreçlere rağmen diyaloğun, birlikte yaşamanın koşullarını yaratacak bir siyaseti, hedeflerinden asla çıkarmadıklarına değinen Türk şunları söyledi: "Yüreğimizdeki kardeşlik, eşitlik duyguları çok güçlü olduğu için bir ayrışma sonucunda halklarımızın karşı karşıya gelmesini asla istemiyoruz. Ama özgürlüklerimizden ve taleplerimizden de ödün vermeden çalışacağız."

DÜNYA, KÜRTLERİN KÖLE KALMIŞ TEK HALK OLDUĞUNU ARTIK BİLİYOR

Geçmişte Kürtlerin mücadelesini bir isyan veya bir örgütün talebi olarak değerlendiren bir dünya bulunduğunu belirterek Ahmet Türk, "Dün Kürtlerin mücadelesini bir isyan, bir örgütün talebi olarak değerlendiren bir dünya vardı. Ama bugün dünyada biliyor ki Ortadoğu'da köle kalmış tek halk Kürtlerdir. ve bunun mutlaka çözülmesi gerektiği inancıda gelişmektedir" dedi.

KÜRTLER KAYBEDERSE, TÜRKİYE VE Türkler DE KAYBEDER

Kürtlerin özgürleşmeden Ortadoğu'ya istikrar gelmeyeceğini iddia eden Türk, "Yani Kürtler özgürleşmeden Ortadoğu'ya istikrar gelmez. Böyle bir anlayışta gelişiyor. Kürtler rahata, huzura kavuşmadan Ortadoğu da rahata huzura kavuşamaz. Kürtler kaybederse aslında Türkiye de Türkler de kaybeder. Bunu çok iyi görmemiz lazım" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler