Kürtlerin bir devleti var!

Mahalle Başkanları toplantısında konuşan Aktay, "Kürtlerin bir devleti var. Kürtlerin devleti Türkiye'dir" dedi.

Kürtlerin bir devleti var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Kürtlerin bir devleti var. Kürtlerin devleti Türkiye'dir" dedi.

Aktay, AK Parti İl Başkanlığı tarafından Müftülük toplantı salonunda düzenlenen "Mahalle Başkanları Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 12 yıldır her seçimde başarılı olduklarını söyledi.

"Yerel seçimlerde özellikle Güneydoğu'da belediyelerde halk bizi seçmedi. Bunun için de daha çok çalışmamız gerekir" diyen Aktay, şunları kaydetti:

"Seçimlerin adil olmasını istiyoruz. Bu bölgede tehditler ne yazık ki  devam ediyor. Kaç tane insanın tehdit edildiğini biliyorum. Tehdidin ispatı da geliyor. Bu da vahim bir durum tabi. Bizim buna karşı ayrı bir tavır koymamız gerekiyor. Bunların dışında, hür iradesini kullanan vatandaşları bizi seçmediği için kandırılmış olarak nitelendirmek yanlıştır."

12 yıl boyunca yapılan hizmetlerle her seçimde kendilerini kanıtladıklarını dile getiren Aktay, yapılan çalışmaların ve özellikle Kürt sorunun çözümünün vatandaşlara iyi anlatılması gerektiğini vurguladı.

"BİZ KÜRT SORUNUNU FAZLASIYLA ÇÖZDÜK"

"Biz Kürt sorununu fazlasıyla çözdük" ifadesini kullanan Aktay, 'Kürt' kelimesini telaffuz etmenin yargılanma sebebi olduğu bir ortamdan bugün Kürt meselesinin her şekilde tartışılabildiği bir ortama gelindiğine işaret etti.

Türkiye'de devlet televizyonunda Kürtçe yayın yapıldığını hatırlatan Aktay, "Bugün devlet televizyonu en kaliteli Kürtçe yayını yapıyor. Kürdün kültürünü en otantik şekilde koruma misyonunu şu anda devlet yüklenmiş durumda. Kürt siyaseti yaptığını iddia eden çevrelerin televizyonlarına, onların kullandığı Kürtçeye bakınız. Kürtçeyi kuşa çeviriyorlar" şeklinde konuştu.

"SADECE KÜRTLERİ DEĞİL TÜRKLERİ DE ASİMİLE ETMEYE ÇALIŞTILAR"

Aktay, şunları kaydetti:                                                                              

"Cumhuriyetin ilk dönemlerinde 'Öz Türkçecilik' adına Kemalistler bir Türkçe üretmeye çalıştılar. Türkçe'nin içindeki Osmanlıca Arapça ve Farsça kelimeleri yok ederek kimsenin bilmediği kelimeler uydurup buna, 'Türkçe' dediler. Sadece Kürtleri değil Türkleri de asimile etmeye çalıştılar. Şimdi aynı şeyi Kürt Kemalizmi yapmaya çalışıyor. Kürtçe'deki tüm Arapça ve Farsça kelimeleri yok edip sadece sözüm ona 'öz Kürtçe' gibi bir ucube ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Esas Kürtlere asimilasyonu siz yapıyorsunuz. Açın bakın, TRT'de Kürtçe'nin en güzel örneklerini görebilirsiniz."

Kürt meselesinin anadil, eğitim gibi bir çok alanda çözüldüğünü, Kürt halkının her talebinin değerlendirildiğine dikkati çeken Aktay, halkın dışında kimseden icazet almadıklarını söyledi.

Aktay, Kürt sorununun bir dil sorunu olduğunu savunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kürtçe'nin önündeki engellerin bir şekilde kaldırılması gerekiyor. Bir insanın anadili Allah'ın mucizesidir. Ben bu konudaki ayetlerden, insanlarla düşman olmak için bir vesile oluşturmaya çalışmam. Aksine bunu tanışmak için vesile haline getiririm. Çünkü Allah Kur-an'ı Kerim'de bunu buyuruyor. Biz Allah'ın kitabını takip ettik. Buna ikna olup Kürt meselesini çözmüşüz. Size diyebilirler ki; bu bizim silahlı mücadelemiz sayesinde oldu. Bunu söyledikleri anda 'utanın' diyeceksiniz. Bunu dediklerinde 2001 yılında AK Parti'nin parti programını göstereceksiniz. Bugün ne yapmışsak, onlar yazıyor. Bugün Kürt meselesinde yapılacak her şeyin en iyisini biz yaptık, başka hiç kimse de yapamazdı."

"KÜRTLERİN DEVLETİ TÜRKİYE'DİR"

"Amerikalı bir senatör, başkan adayı demiş ki; 'Kürtlerin de bir devlete ihtiyacı var. Ben de o Kürtlerin devletini kurmak için bölgenin sınırlarını yeniden çizmeye çalışacağım. Başkan olunca bunu yapacağım'. Başkan olamayasıca. Bir defa kötü niyetli veya coğrafyayı, Türkiye'yi bilmiyor. Kürtlerin bir devleti var. Kürtlerin devleti Türkiye'dir" diyen Aktay, şunları dile getirdi:

"Bu hala 30-40 sene öncesine kadar Amerika'da zencilerin beyazlarla aynı otobüse binemedikleri zamanların Türkiyesi zannediyor. Zannediyor ki; Türkler ve Kürtler aynı otobüse binemiyor, aynı ortamlarda yaşayamıyorlar. Bizim en kötü anımızda bile böyle bir ayrımcılık yoktu, olmayacak da. Evelallah Amerika'da model oluşturabilecek bir ülkeyiz bu konuda. Amerika ayrımcılık yapmamayı yeni öğrendi."

Ulaşım, sağlık ve ekonomi gibi birçok alanda çok önemli adımlar attıklarına işaret eden Aktay, en önemli ve övünülecek olanın ise insani yardımlar olduğunu söyledi.

Aktay, insani yardım noktasında Türkiye'nin dünyada birinci olduğunu savunarak, Afrika ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın her noktasına yardımlar ulaştırıldığını belirtti.

Aktay, "Suriye'de Batı, Esad rejimine sessiz kaldığı için IŞİD türedi. Kobani'de fitne ile propagandalar yapıldı. Fakat Kobani'ye de Türkiye'den başka yardım yapan olmadı" diye konuştu.

"AVRUPA'DA BAZI ÇEVRELER KÜRTLERİ KULLANIYOR"

Bazı kesimlerce Türkiye'de yaşanan demokratikleşmenin Avrupa'nın sayesinde olduğu izlenimi verilmesini doğru bulmadıklarını aktaran Aktay, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Suriye'nin demokrasisiyle ilgilenilsin bakalım. Suriye'de 400 bin insan katledildi. 10 milyon insan şu an yerinden yurdundan edilmiş. Bunların hiçbirini insan saymıyor Avrupa Birliği. Avrupa Birliği bugün Kürtlerle ilgileniyorsa Kürtleri çok sevdiği veya insan haklarına çok düşkün olduğu için değil, çıkarına geliyor. Türkiye'yi zaafa düşürüyor bazıları. Avrupa'da bazı çevreler Kürtlerle onun için ilgileniyor, Kürtleri kullanmak istiyor. Kullandıkları ölçüde Kürtlerle ilgileniyorlar. İşlerine yaramayacağını hissettikleri anda ne Kürtlere ne de Ortadoğu insanına metelik vermezler."

AK Parti İl Başkanı Bahattin Uncu'nun da bir konuşma yaptığı toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz