Görüş Bildir

Kurtuluş reçetemiz; peygamberimizin yolu

Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu’ndan Mevlid Kandili mesajı

Kurtuluş reçetemiz; peygamberimizin yolu

Mevlid-i Nebi haftası vesilesiyle Mevlid Kandili mesajı yayımlayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, yaşanan sıkıntılardan kurtuluşun ancak Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in(S.A.V) 15 asır önce ortaya koyduğu değerleri doğru anlamakla mümkün olacağını söyledi.

Yayımlanan mesajda, insanlığın yaşanan sıkıntılar nedeniyle büyük bir girdabın içine girdiğine dikkati çeken Beyoğlu, kurtuluş reçetesi olarak Hazreti Muhammed’in sünnetinin hayata geçirilmesi olduğunu belirtti.

İnsanlığın yaşadığı en büyük sorunun hak ve adalet temelinden uzaklaşmak olduğunu ifade eden Beyoğlu, "Bugün insanlık alemi dünyanın her yerinde büyük bir çıkmazın içerisine sürüklenmiştir. Kız çocuklarının diri diri toprağa verildiği cahiliye devrini ortadan kaldırarak modern ve model bir toplum meydana getirmiş olan Peygamberimizin 15 asır önce insanlığa sunmuş olduğu değerleri çok özlüyoruz ve arıyoruz." dedi.

EN BÜYÜK KURTULUŞ REÇETESİ

Beyoğlu, "En güzel kurtuluş reçetesi, alemlere rahmet olarak gönderilen efendiler efendisini doğru anlamak ve bunu hayata geçirmek olacaktır. O'nun ortaya koyduğu örnek ahlakı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol-kanat germeyi ve yararlı insan olmayı özümseyerek yaşam biçimi haline getirirsek bu çıkmazın içinden rahatlıkla çıkarız." ifadelerini kullandı.

Mevlid Kandili’nin geçmişin muhasebesini yapıp gelecek adına ders çıkarmak için fırsat olacağını hatırlatan Beyoğlu, "Bu gecede insanlığın kurtuluşu ve ülkemizin selameti için dua edelim. Bu vesileyle, bütün İslam aleminin ve Diyarbakırlı hemşerilerimin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı Peygamber Efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini, bu anlamlı gecenin birliğimize vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum." diye belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi