Görüş Bildir

KYK Gaziantep Bölge Müdürlüğünde usulsüzlük iddiasından 7 kişi adliyeye sevk edildi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Gaziantep Bölge Müdürlüğünde, yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla aralarında iş adamları ve KYK yöneticilerinin de bulunduğu biri kadın 7 kişi adliyeye sevk edildi.

KYK Gaziantep Bölge Müdürlüğünde usulsüzlük iddiasından 7 kişi adliyeye sevk edildi

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, KYK Gaziantep Bölge Müdürlüğünde bazı kişilerin yolsuzluk yaptığı ve ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında bölge müdürü Ahmet T. ile Edecan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim E, Erol U, Uğur Ç, Ali Fuat T, Aydın U, Neşe C, Erkan Ö'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden Ahmet T, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Diğer zanlılar ise Şehitkamil Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından "ihaleye fesat karıştırmak, yolsuzluk ve kamu kurumunu dolandırmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Zanlıların, KYK adına kiralanan apartmanlarda bedelin 3 katı fazla göstererek devleti yaklaşık 10 milyon lira dolandırdıkları iddia edildi.

Öte yandan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inşaat firması sahibi Ahmet Selim E. hakkında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) finans desteği sağladığı iddiasıyla fezleke hazırlandığı öğrenildi.

Gaziantep'te 11 Haziran'da, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince KYK Gaziantep Bölge Müdürlüğünde yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında kent merkezi ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 8 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi