Lanet Olsun!

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda üç patlama pey peşe yaşandı. Teröristler kaleşnikofla etrafı taradı. Başbakan Binali Yıldırım saldırıda 36 kişinin hayatını kaybettiğini, 147 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Lanet Olsun!

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda üç patlama pey peşe yaşandı. Teröristler kaleşnikofla etrafı taradı. Başbakan Binali Yıldırım saldırıda 36 kişinin hayatını kaybettiğini, 147 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin girişinde iki ayrı patlama meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk ederken, havalimanı giriş ve çıkışa kapatıldı.

GÖRDÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI

Bir televizyon programına telefonla bağlanan görgü tanığı Ercan Ceyhan'ın ifadesine göre havalimanında bulunan taksiler yaralıları taşıyor. Tanığın ifadesine göre havalimanında önce silah sesleri daha sonra ise iki patlama meydana geldi ve olay yerinde çok sayıda ambulans bulunuyor.

YARALILAR HASTANELER TAŞINDI

Yaralılar tedavileri yapılmak üzere Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Atatürk Havalimanı'ndaki saldıraya yayın yasağı geldi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından, Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

SALDIRGANLAR UÇAKLA GELDİLER

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddiaya göre, teröristler havalimanına yurtdışından uçakla geldiler.  Uçaktan inen teröristler Dış Hatlar Terminali'nde hazırlandıktan sonra saldırıyı gerçekleştirdi. Teröristlerin uçakla kaleşnikofları ve patlayıcıları nasıl getirdikleri ise merak konusu.

ABD VATANDAŞLARINI UYARMIŞTI

ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan yurttaşlarının Türkiye’ye seyahat konusunda daha önce yayımladığı uyarıyı yineleyerek, 16 kent ismi verip, "dikkatli olun" çağrısının ardından Atatürk Havalimanı'nda patlama meydana gelmesi akıllara güvenlik açığı sorusunu getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan vatandaşlarının Türkiye’ye seyahat konusunda daha önce yayımladığı "dikkatli olun" uyarısını yinelemesinin ardından İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan bombalı saldırının yaşanması dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz