LGS sınavı bitti, LGS sınav soruları yorumları, Türkçe, Matematik, Fen sınav yorumları

LGS sınavının bitmesinden sonra, sınava gören öğrenciler sınav sorularını araştırmaya başladı. LGS sınavı nasıldı, LGS sınavı soruları zormuydu? LGS Türkçe, matematik soruları nasıldı? Gibi sorulara cevap arayan öğrenciler araştırıyor. 2023 LGS sınav yorumları…

LGS sınavı bitti, LGS sınav soruları yorumları, Türkçe, Matematik, Fen sınav yorumları

Bu sabah 09.30’da başlayan ve iki oturumla tamamlanan LGS sınavında öğrencilerimiz ter döktü. Birinci oturumda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verilirken, ikinci oturumda matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru ve 80 dakika süre verildi.

LGS YORUMLARI

Sınavın tamamlanmasıyla birlikte öğrenciler, sınavın nasıl zor mu yoksa kolay mı olup olmadığını sosyal medya üzerinden araştırmaya başladı. İşte sınava giren öğrencilerden gelen bazı yorumlar;

- İyi geçti matematik ve ingilizce çok basitti

- LGS Türkçe soruları zormuş YKS'ye iyi hazırlanın arkadaşlar

- Türkçe soruları incelediğimizde soruların okuduğunu anlayan ve yorumlayan çocukların daha kolay çözebileceği sorular olduğunu gördük. Kitap okumanın bilgi aktarmaktan daha ön planda olduğu bir sınavı daha geri de bırakmış olduk.

- LGS Türkçe soruları, bütün sene çözdüklerim gibiydi. Bana göre kolaydı.

- LGS İngilizce soruları son yılların en kolay 10 sorusu diyebilirim.

- Sınav çok güzeldi bir tek fen zordu bana göre inşallah güzel gelir.

- LGS sınavı çok zordu. Türkçe ve sosyal biraz kolaydı. Ama matematik cidden zordu.

- Bugünkü LGS’de yine gördük ki okuduğunu doğru ve hızlı anlamak,kelime ve kelimenin ifade ettiği soyut anlam bilgisine sahip olmak Türkçe dersi başarısında çok büyük önem arz ediyor.

- Herkesin dediğine göre LGS sınavı kolaymış. İnşallah YKS sınavını da böyle kolay yapmazlar çalışan ve çalışmayan kişilerin ayrımı olur.

- Matematik ve fen bilimleri dersini çok zorlamamışlar. Deneme sınavlarında ve test kitaplarında çocukların çoğunlukla karşılaştıkları soru tipleri.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları, 26 Haziran'da www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlatılacak.

Sınava girmeyen öğrenciler, yerel yerleştirmeyle liselere yerleştirilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz