'Malezya'da 3 Türk kaçırıldı' demişlerdi

Malezya'da geçtiğimiz gün FETO yanndaşı hareketer sergiledikleri ve faaliyetlerde bulunan 3 FETO mensubu yakalanmıştı. Malezya'da geçtiğmiz hafta içeirisnde yakalanarak tutuklanan Turgay Karaman, İhsan Aslan ve İsmet Özçelik'in resmen Türkiye'ye gönderildiği açıklandı.

'Malezya'da 3 Türk kaçırıldı' demişlerdi

Malezya'da geçtiğimiz gün FETO yanndaşı hareketer sergiledikleri ve faaliyetlerde bulunan 3 FETO mensubu yakalanmıştı. Malezya'da geçtiğmiz hafta içeirisnde yakalanarak tutuklanan Turgay Karaman, İhsan Aslan ve İsmet Özçelik'in resmen Türkiye'ye gönderildiği açıklandı. FETO yandaşı haber sitelerinde de bu duru '3 Türk kaçırıldı' şeklinde iddia edilmişti.

Malezya Başbakan Yardımcısı Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, üç FETÖ yöneticisinin Türkiye'ye iade edileceğini dün açıklamıştı. Türkiye'ye iade edilen Karaman İpoh'da faaliyet gösteren uluslararası okulun müdürü, Özçelik akademisyen, Aslan da işadamıydı. FETÖ'nün haber siteleri, Malezya'daki gözaltıları "Türkler kaçırıldı" diye duyurmuştu.

FETÖ'cüler Malezya polisi tarafından IŞİD faaliyetlerini yayma, etkileme ve finanse etme suçlamasıyla sorgulanmıştı. İsmet Özçelik, Aralık 2016'da bir göçmen polisine saldırı suçlamasıyla tutuklanmış ancak bir süre sonra serbest bırakılmıştı.Malezya, iki FETÖ üyesini daha Ekim 2016'da Türkiye'ye iade etmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz