Görüş Bildir

MASAK'ta FETÖ mesaisi

MASAK tarafından savcılıklardan gelen talepler üzerine FETÖ ile bağlantılı 398 dosya kapsamında 29 bin 698 kişi hakkında analiz ve değerlendirme çalışması yapıldı.

MASAK'ta FETÖ mesaisi

FETÖ bağlantılı kişilerle ilgili toplam değeri 200 milyon lirayı aşan 879 finansal işlemin askıya alınmasına karar verildi

Mali Suçları Araştırma Kurulu  (MASAK) tarafından, savcılıklardan gelen talepler üzerine Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı 398 dosya kapsamında 29 bin 698 kişi hakkında analiz ve değerlendirme çalışması yapıldı. FETÖ bağlantılı kişilerle ilgili toplam değeri 200 milyon lirayı aşan 879 finansal işlemin askıya alınması kararlaştırıldı.

Maliye Bakanlığının 2017 Bütçesi'ne ilişkin çalışmada, MASAK'ın faaliyetlerine ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, terörizmin finansmanıyla mücadele kapsamında tamamlanan çalışmalar sonucunda bu yıl toplam 555 kişi hakkında ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunuldu.

Aklama suçuyla mücadele kapsamında ise haklarında suç duyurusunda bulunulan kişi sayısı 111’i buldu.

MASAK'ta FETÖ mesaisi          

MASAK tarafından kamu kurum ve kuruluşlarıyla yapılan istihbari nitelikteki bilgi paylaşımları kapsamında 16 bin 396 kişi hakkında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla bilgi alışverişinde bulunuldu, savcılıklardan gelen talepler üzerine FETÖ ile bağlantılı 398 dosya kapsamında 29 bin 698 kişi hakkında analiz ve değerlendirme çalışması yapıldı.

MASAK, büyük bir kısmı bankalardan olmak üzere kasım ayı itibarıyla 100 binden fazla şüpheli işlem bildirimi aldı, nisan ayında yapılan işlemlerin ertelenmesine ilişkin düzenleme kapsamında, özellikle FETÖ bağlantılı kişilerle ilgili gönderilen şüpheli işlem bildirimlerine istinaden toplam değeri 200 milyon lirayı aşan 879 finansal işlemin askıya alınmasına karar verdi.

Aklama ve terörizmin finansmanı suçlarıyla mücadelede farkındalığın artırılması amacıyla paydaşlarla ve  kamu kurum ve kuruluşlarıyla olan seminer, toplantı, eğitim ve çeşitli bilgilendirme faaliyet sayısını ve niteliğini artıran MASAK, FETÖ’nün sınır aşan suç gelirlerinin aklanması faaliyetlerine ilişkin olarak da diğer ülkelerle bilgi paylaşımı ve işbirliği çalışmalarına devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi