Memur maaş zammıyla ilgili Akbaşoğlu’dan açıklama, En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak

Memur maaşlarının belirlenmesi için enflasyon rakamlarının açıklanması beklenirken Ak Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu’ndan memur maaş zammı ile ilgili açıklama geldi. Akbaşoğlu “En düşük memur maaşının 22 bin türk lirası olması için gerekli olan yasa teklifini bu hafta içinde Meclis’e sunmuş olacağız” dedi.

Memur maaş zammıyla ilgili Akbaşoğlu’dan açıklama, En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, "En düşük memur maaşının net 22 bin TL olacağını söylemiştik, inşallah bu hafta içerisinde enflasyonla ilgili altı aylık rakamın netleşmesi üzerine enflasyon farkını ve refah farkını da gözetecek şekildeki düzenlemelerimizle sözümüzü yerine getireceğiz ve bu hafta içerisinde yasa teklifimizi Meclisimize sunacağız.” dedi.

Bu arada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da kabine toplantısı sonrası memur maaş zammına dair çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Bakan Işıkhan, memur maaş zammı yasa tasarısının ne zaman Meclis’e geleceğine ilişkin soruya "Çalışma Bakanlığı olarak biz çalışıyoruz. İnanın yoğun bir mesai harcanıyor. Cumhurbaşkanı’nın söylediği gibi Meclis tatile girmeden önce bu işi bitirmek istiyoruz. Bazı değişkenleri de dikkate almak lazım. Çok kapsamlı düşünülüyor kimsenin mağdur olmaması için. Çalışanlarımızın refahın arttırılması bizim için önemli" yanıtını verdi.

ZAM ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Işıkhan, "Zam çalışması tamamlandı mı?" sorusu üzerine de "Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma hayatının tek boyutu yok. Asgari ücreti bitirdik. İşveren ve çalışanlarımızı mutlu etmeye çalıştık. Burada da aynı, refah ve yaşam kalitesini arttırmak öncelikli hedefimiz, enflasyona ezdirmemek. O doğrultuda ortak bir karar çıkar" diye konuştu.

MEMUR MAAŞ ZAMMI İÇİN GÖZLER ENFLASYON RAKAMLARINDA

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "5 Temmuz'da 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla, memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi.

Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin, "5 Temmuz’da 6 aylık enflasyon rakamları belli olacak. Asgari ücrette ara zam biliyorsunuz yüzde 34 civarında oldu. Çalışanlar da asgari ücret kadar yapılan zammı beklerler. En düşük memur maaşı 22 bin liraya getirilecek. Memur, işçi, bağkur emeklilerine zammın yüzde 30 seviyesinin altında olmayacağını düşünüyorum. " dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz