Mermi izleri vardı

Güçlükonak'ta faili meçhul cinayete kurban giden Ahmet Güler'in yeğeni Abdullah Güler, "Dün kazılar yapıldı."

Mermi izleri vardı

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde faili meçhul cinayete kurban giden Ahmet Güler'in yeğeni Abdullah Güler, "Dün kazılar yapıldı. İki kişiye ait kafatası ve cesede ait hemen hemen bütün kemikler çıktı. Kemiklerde mermi izleri vardı." dedi.

MERMİ İZLERİ VARDI

Abdullah Güler, "1993 yılında amcamı orada öldürmüşlerdi. Dün biz de oraya gittik. Savcı ile beraber gittik, cesetlerimizi çıkarttık ve getirip savcılığa teslim ettik. İki cesedi de çıkarttık. Kazılarda Ahmet Güler'inki çıktı, öz amcamdır. Ayrıca mezarda mermi de çıktı. Kemiklerin arasında mermi de çıktı. Dün gittik cesetleri çıkarttık. İki cesede ait tüm kemikleri çıkarttık. Çok iyi bir gelişme var. Bu faili meçhul olarak giden insanların ortaya çıkarılması çok güzel bir gelişmedir. İnsanlarımızın ortaya çıkartmasını istiyoruz. Her kim bizim insanlarımızı öldürmüşlerse ortaya çıksınlar ve yargı önüne cezalarını bulsunlar." diye konuştu.

FAİLLER BULUNSUN

Faili meçhul cinayete kurban giden Ömer Çetin'in ağabeyi Ahmet Çetin ise şunları söyledi: "Şu anda süreç çok güzel olmuş ve artık her şey ortaya çıkıyor. Şu andaki devlet yetkilileri bize güzel günleri gösterdiler. Eskiden ne yapmışlarsa hepsini ortaya çıkartıyorlar. Eski devlet yetkilileri ne yapmışlar, şimdiki devlet yetkililer ne yapıyorlar? Ben bunu çok farklı görüyorum. Şimdiki devlet yetkilileri inşallah adaleti uygulayacaklar. Bu faili meçhulleri yapanları bulacaklar ve bunları engelleyecekler. Artık kimseyi öldüremeyecekler. Artık kimsenin ölmesini istemiyoruz. Dün cesetlere ait kemikleri çıkarttık. Kemiklerde mermi izleri çok vardı. İki cesette de o kadar mermi izleri vardı ki uzmanlar dediler biz diyemiyoruz şu kadar mermi izi var. Ancak adli tıp bunu beli edebilir."

KAZIDA BULUNAN KEMİKLER

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi Özbaşağaoğlu köyü ile Yağızoymak Jandarma Taburu arasındaki boş arazide daha önce yapılan kazılarda, elbiseleriyle gömülmüş 3 kişinin kemikleri bulundu. Aynı bölgede dün gerçekleştirilen kazıda ise 2 kişiye ait kafatası ve çok sayıda kemik çıkartıldı. Kemikler Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Dün çıkartılan 2 cesedin Ömer Çetin ve Ahmet Güler'e ait olduğu ifade ediliyor. 1994 yılında 'PKK'ya yardım ettikleri' iddiasıyla askerlerin Özbaşağaoğlu köyünden götürdüğü kişilerden o günden sonra bir daha haber alınamamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz