Mezarı başında anıldı

Mavi Marmara Gemisi'ne İsrail tarafından yapılan saldırının 2. yıl dönümünde saldırının yapıldığı saatte Diyarbakırlı şehit Ali Haydar Bengi mezarı başında anıldı.

Mezarı başında anıldı

31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi İsrail tarafından saldırıya uğramış, yapılan saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Ayder Derneği başkanı Ali Haydar Bengi, 31 Mayıs tarihinde sabah namazından sonra mezarı başında anıldı. Kalabalık bir topluluk tarafından şehidin mezarı ziyaret edildi. Mezar başında okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından basın açıklaması yapan Şehit Ali Haydar Bengi Derneği Başkanı Mehmet Sedye, İsrail'i lanetledi.

MEZARI BAŞINDA ANMA

Mavi Marmara'ya yapılan terörist saldırıda İsrail tarafından şehit edilen Ali Haydar Bengi ve diğer şehitleri izzet ve şerefle andıklarını, onları unutmayacaklarını tüm dünyaya göstermek için bir araya geldiklerini belirten dernek başkanı Sedye, "Bundan tam 2 yıl önce bu saatlerde Allah'ın sevdiği ve seçtiği kulları mazlumun yanında olma yolunda zalim Siyonist İsrail'in korkak askerlerinin kurşunlarıyla rablerine kavuştu. Mavi Marmara gemisi terörist İsrail'in Gazze'de yaşayan masum insanlara uyguladığı insanlık dışı ambargoyu delmek ve orada yaşayan sivillere insani yardım götürmek üzere yola çıkmıştı. Terörist siyonistler silahsız ve savunmasız bu özgürlük sevdalısı insanlara uluslararası sularda saldırarak; bir kez daha vahşi yüzünü ortaya koydu ve yandaşları dışındaki herkesten büyük tepki aldı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu davanın takipçisi olmasını istiyor ve İsrail'e daha ciddi yaptırımlar kararlılıkla uygulamasını bekliyoruz. Halkımızı da İsrail mallarını etkili bir şekilde boykot etmeye davet ediyoruz" dedi.

Anma töreni dualarla son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz