Mezarlık suikast planı belediye mi?

Eker'in aile mezarlığına konulan bombaların suikast planında, Bismil Belediyesinin işçi ve encümenleri gözaltına alındı. 13 kişi sorgulanırken, bombaların o tarihte yol yapımı esnasında döşendiği sanılıyor. Diyarbakır'da çok sayıda silah ele geçirildi.

Mezarlık suikast planı belediye mi?

Bismil ilçesinde bayramdan 2 gün önce Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker'in aile mezarlığına 640 kilo bomba yerleştirilmesiyle ile ilgili yürütülen soruşturmada, aralarında Belediye çalışanları ile iki belediye meclis üyesinin de bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

YOL YAPIMI ESNASINDA

Gözaltına alınan ve aralarında Bismil Belediye işçileri ve 2 Belediye Meclis üyesinin de bulunduğu kişilerin sorgusu sürerken, Belediye çalışanları ve meclis üyelerinin, aynı bölgede söz konusu tarihlerde yol yapım çalışması nedeniyle gözaltına alındığı ve olay ile bağlantılarının olup olmadığının araştırılıyor.

YİNE FACİADAN DÖNÜLDÜ

Diyarbakır ili sınırları içinde faaliyet gösteren PKK'nın son zamanlarda yapmış oldukları terör eylemlerinin vatandaşların, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmalarını olumsuz olarak etkilerken, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, düzenledikleri arazi tarama faaliyeti sırasında, Bingöl karayolunda tuzaklanmış el yapımı 100 kilo patlayıcı buldu. Patlayıcı kontrollü olarak imha edilirken, olası bir facia önlendi.

SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince bir iş yerine operasyonda çok sayıda silah ele geçirildi. Yapılan aramada 8 ruhsatsız tabanca, 14 şarjör ve 72 fişek ele geçirildi. Bir kişi yakalandı.

DİYARBAKIR'ın Bismil ilçesinde bayramdan 2 gün önce Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker'in aile mezarlığına 640 kilo bomba yerleştirilmesiyle ile ilgili yürütülen soruşturmada, aralarında Belediye çalışanları ile iki belediye meclis üyesinin de bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Bombaların o tarihte belediye tarafından yol yapımı esnasında döşendiği ihtimalı üzerinde duruluyor.

BELEDİYE MECLİS ÜYESİ

Bismil ilçesi Tepe beldesi Kurudere Mahallesinde bulunan Tepe mezarlığında Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker'in aile mezarlığına bayramdan 2 gün önce 5 ayrı noktaya yerleştirilen toplam 640 kilo patlayıcı ile ilgili yürütülen soruşturmada Bismil ilçesinde 13 kişi gözaltına alındı.

SUİKAST PLANINDA BELEDİYE

Cumhuriyet savcılığının talimatı ile Bismil'de ilçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan ve aralarında Bismil Belediye işçileri ve 2 Belediye Meclis üyesinin de bulunduğu 13 kişinin sorgusu sürüyor.  Belediye çalışanları ve meclis üyelerinin, aynı bölgede söz konusu tarihlerde yol yapım çalışması nedeniyle gözaltına alındığı ve olay ile bağlantılarının olup olmadığının araştırıldığı belirtildi.

YOLA BOMBA DÖŞENDİ

Öte yandan, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, düzenledikleri arazi tarama faaliyeti sırasında, PKK'lı teröristler tarafından Bingöl karayolunda tuzaklanmış el yapımı patlayıcıyı farketti. Patlayıcı kontrollü olarak imha edilirken, olası bir facia önlendi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütünün son zamanlarda yapmış oldukları terör eylemlerinin vatandaşların, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmalarını olumsuz olarak etkilediği belirtilerek, şöyle denildi:

100 KİLO PATLAYICI BULUNDU

"Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşlarımızın her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanması maksadıyla her türlü tedbir alınmaktadır. Bu tedbirler kapsamında icra edilen mayın ve el yapımı patlayıcı araması esnasında; Lice İlçesi Diyarbakır Bingöl karayolu Çalıbükü mevkiinde bulunan karayolunun kenarına yerleştirilmiş 1 adet jelikan bidon içerisinde çivi ile güçlendirilmiş yaklaşık 100 kilo amonyum nitrat el yapımı patlayıcı tespit edilmiştir. El yapımı patlayıcının bulunduğu bölgeden, araziye ağaçlık alana doğru giden 500 metre kablo bulunmuş ve tespit edilen el yapımı patlayıcı, Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde patlatılarak imha edilmiştir. Patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış, karayolu geçici olarak ulaşıma kapatılmış ve akabinde karayolları ekipleri tarafından onarılarak ulaşıma tekrar açılmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir."

SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ

Buarada, Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda, 8 ruhsatsız tabanca, 14 şarjör ve 72 fişek ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilde haksız kazanç sağlamak amacıyla, "silah ve mühimmat kaçakçılığı" yapan şahıs ve organizasyonların deşifresine yönelik, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince bir iş yerine operasyon düzenlendiği bildirildi.

Yapılan aramada 8 ruhsatsız tabanca, 14 şarjör ve 72 fişek ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, olayla ilgili bir kişinin yakalandığı belirtildi. Açıklamada, "İlimizde halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için haksız kazanç sağlayan suç organizasyonlarına karşı yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilecektir." ifadesine yer verildi.

ŞIRNAK'TA PYD MENŞETİ ROKETATAR

Güçlükonak İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince ilçe kırsalında düzenlenen operasyonda, PKK'ya ait silah ve mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilen cephanelikte 2 adet biksi makinalı tüfeğin yanı sıra birinin üzerinde PKK'nın Suriye'deki kolu olarak bilinen YPG amblemli bulunan 8 adet RPG-7 roketatar yakalandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz