Mezarlık, yollarına 'Bayram' asfaltı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan bayram öncesinde vatandaşların mezarlık ziyaretlerini rahat yapabilmesi için yollara asfalt yapıyor.

Mezarlık, yollarına 'Bayram' asfaltı

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hafize İpek, kentin farklı noktalarında asfaltlama çalışmalarının sürdüğünü kaydederek  bir  çok yerde  bu çalışmanın yapılacağını belirtti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi asfalt çalışmalarına devam ediyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hafize İpek, Yenişehir Mezarlığı’nda devam eden asfalt çalışmaları yerinde denetledi. İpek’e, Genel Sekreter Abdullah Sevinç, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yıldız, Sağlık İşleri Daire Başkanı Nedim Yaşlı, Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan ve Mezarlıklar Müdürü Halil Taşkıran eşlik etti.

12 BİN METREKAREDE SÜRÜYOR

Ramazan Bayramı’nda yurttaşların rahat bir mezarlık ziyareti gerçekleştirebilmeleri için hızlandırılan çalışmalar, 2 ana artel ve 2 ara artelde toplam 12 bin metrekare alanda sathi kaplama şeklinde sürüyor. Diğer yandan mezarlıklardaki onarım da devam ediyor. Çevre düzenlemeleri yapılan mezarlıkta istinad duvarı onarılıyor.

Çalışmalar hakkında konuşan İpek, büyükşehir belediyesinin yapmış olduğu en kutsal hizmetlerden birinin mezarlık hizmetleri olduğunu söyledi.

KAPSAMLI VE EŞ ZAMANLI

Yenişehir Mezarlığı’nda süren çalışmaların Fen İşleri Daire Başkanlığı, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı gibi daire başkanlıklarının da desteği ile daha kapsamlı ve eşzamanlı bir şekilde sürdüğünü kaydeden İpek, “Halkımıza layık olmaya çalışıyoruz” dedi.

Kentin farklı noktalarında asfaltlama çalışmalarının sürdüğünü kaydeden İpek daha pek çok yerde de bu çalışmanın yapılacağını belirtti. İpek, sıcak yaz günlerinde devam eden asfalt çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz