Görüş Bildir

Midyat şehitleri, teröre tepki yürüyüşüyle uğurladı

Mardin'in Midyat İlçesi'nde dün PKK'lıların bomba yüklü araçla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlediği saldırıda şehit olan 2 polis memuru ile 3 sivil vatandaş, yaklaşık 5 bin kişinin ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı teröre tepki yürüyüşü ile son yolculuklarına uğurlandı.

Midyat şehitleri, teröre tepki yürüyüşüyle uğurladı
Midyat'ta dün PKK'lılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşık 1 ton bomba yüklü minibüsü infilak ettirerek düzenlediği saldırıda kadın polis memurları Şerife Özden Kalmış, Nefize Özsoy dün, ağır yaralanan polis memuru Ökkeş Özdemir de bugün tedavi gördüğü Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit olurken, sivil vatandaşlar Fahrettin Ekinci, Bekir Sayan eşi Hayriye Sayan da hayatlarını kaybetti.
Midyat Hükümet Konağı önünde şehit 2 kadın polis memuru ile 3 sivil vatandaş için bugün uğurlama töreni düzenlendi.
5 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ
Tören öncesinde yaklaşık 5 bin kişi ellerinde bayraklarla Midyat Belediyesi önünde toplanarak, yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında 'Sizin vatan dediğiniz dağda başlayıp çöplükte biter, bizim vatan bildiğimiz yürekte başlayıp şehadetle biter' pankartı açıldı, sık sık tekbir getirildi, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Polise uzanan eller kırılsın' sloganları atıldı. Yürüyüş, şehitler için törenin yapıldığı Hükümet Konağı önüne kadar devam etti.
TÜRKÇE, KÜRTÇE AĞITLAR
Hükümet Konağı önünde şehit polis memurları Şerife Özden Kalmış, Nefize Özsoy, sivil vatandaşları Fahrettin Ekinci, Bekir Sayan eşi Hayriye Sayan için yapılan cenaze törenine son kararname ile Mardin Valiliği'ne atanan ve bugün görevine başlayan Vali Mustafa Yaman, Ak Parti Mardin milletvekilleri Ceyda Bölünmez, Orhan Miroğlu, şehit polis Nefize Özsoy'un Kırklareli'de görev yapan polis memuru eşi Cumhur Özsoy, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileriyle yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Tören şehitlerin Türk bayraklarına sarılı tabutlarının alana tekbirler eşliğinde getirilerek katafalka konulması ile başladı. Saygı duruşu ve şehitlerinin özgeçmişlerinin okunması ile süren törende ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, PKK aleyhine sloganlar attı. Törende sivil vatandaşların yakınları da  Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşı döktü.
Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan törende yaptığı konuşmada, "Hepimiz meslektaşlarımız gibi, askerimiz, polisimiz, korucularımız gibi, vatanını seven vatandaşlarımız gibi şehit olmaya hazırız. Caniler şunu iyi bilsinler ki, 70 milyon kişi şehit olmak için sırada bekliyorlar. Bunun iyi bilsinler ve hesaplarını ona göre yapsınlar" dedi.
Mardin  Müftüsü Dursun Ali Coşkun, şehitler için dua okudu ve helallik istedi.
ÖZDEN'İN TABUTUNA MERMİ KONULDU
Saldırıda şehit olan polis memurlarından Şerife Özden Kalmış'ın tabutuna bir polis memuru tarafından mermi konulması dikkat çekti. Ak Parti Milletvekili Orhan Miroğlu da hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığında bulunurken, gözyaşlarına hakim olamadı.
Saldırıda hayatını kaybeden ve çiftçilik yapan Fahrettin Ekinci'nin eşi Katibe Ekinci, 2 yaşındaki kızı ile katıldığı törende gözyaşları döktü.
Törenin ardından şehit polislerden Şerife Özden Kalmış'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Kastamonu'ya, şehit Nefize Özsoy'un cenazesi Edirne'ye uğurlanırken, Hayriye ve  Bekir Sayan çiftinin cenazesi Midyat'ın Kutlubey Köyü'ne, Fahrettin Ekinci'nin cenazesi de Batman'ın Gercüş İlçesi'ne bağlı Nurlu Köyü'ne gönderildi.
SALDIRIYA UĞRAYAN EMNİYETE YÜRÜYÜŞ
Cenaze töreninin ardından Vali Mustafa Yaman, milletvekillerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi bu kez törenin yapıldığı Hükümet Konağı önünden yürüyüşe geçerek, 2 kilometre uzaklıkta bulunan saldırıya uğrayan Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına önüne geldi. Yürüyüş sırasında 75 metre uzunluğunda Türk bayrağı açılırken, PKK aleyhine sloganlar atıldı.
Bombalı araçla düzenlenen saldırıda büyük hasar gören ve brandayla kapatılan Midyat Emniyet Müdürlüğü binasına bayrak asıldı. Vali Mustafa Yaman, saldırıda hasar gören binada incelemelerde bulundu ve İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan'dan bilgi aldı. Vali Yaman, daha sonra şiddetli patlamada işyerleri zarar gören esnafı da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletip sorunlarını dinledi.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi