Midyat’ta terör olaylarına protesto

Mardin'in Midyat İlçesi'nde dün akşam düzenlenen silahlı saldırıda devriye görevi yapan polis memuru Abdullah Ümit Sercan'ın şehit edilmesi, vatandaşlar tarafından yürüyüş yapılarak protesto edildi.

Midyat’ta terör olaylarına protesto

Midyat'ta bugün düzenlenen ve şehit polis memuru Abdullah Ümit Sercan'ın anıldığı yürüyüşe ellerinde Türk bayrakları ile katılan yaklaşık 300 kişi, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Polise kalkan eller kırılsın" ve "Vatan sana canım feda" sloganları atarak, terör olaylarını protesto etti. Kalabalığın Estel Dörtyol meydanında toplanması ile başlayan yürüyüş, Seyfettin Güneştan, Hükümet ve İskenderun Caddesi boyunca devam etti. Kalabalığın sık sık tekbir getirerek, slogan attığı yürüyüş nedeniyle polis güvenlik önlemlerini artırdı. Yürüyüşe katılanlar dün gece saldırının düzenlendiği Cumhuriyet Bulvarı'nda şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. Yürüyüşe katılanlar daha sonra şehit polis memuru Abdullah Ümit Sercan için gıyabi cenaze namazı kaldı.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar adına açıklama yapan Abdülhakim Dündar, "Bizler millet olarak, vatanını seven insanlar olarak, buranın bir çocuğu olarak birlik olmalıyız, dirlik olmalıyız, tek vücut olmalıyız. Haince, hunharca, kalleşçe, adice, arkasından vurulan şehidimizi anmak zorundayız. Bizim bizden başka kimsemiz yoktur. Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek ülke" dedi.

Açıklamanın ardından yürüyüşü sürdüren kalabalık grup, Nusaybin Yolu üzerinde bulunan Emniyet Müdürlüğü binası önünde de bir süre, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz