'Milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmalı'

Türkiye Genç İşadamları Derneği, PKK'lılarla sarmaş dolaş görüntü veren BDP milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılarak yargıya teslim edilmelerini istedi.

'Milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılmalı'

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, PKK’nın, Ramazan'ı hiçe sayarak saldırılarına devam ettiği hatırlatıldı. Milletvekillerinin, PKK’lılarla ilişkilerini ortaya koyan bir 'mizansen' ortaya koyduğuna dikkat çekilen açıklamada, şöyle denildi:

"Mizansen diyoruz, çünkü daha sonra gazetecilerin ifadesinden, bunun planlı bir olay olduğu anlaşılmıştır. Nitekim, gerek bayramdaki saldırılar gerek en son insanlık adına çok büyük bir utanç olan çocukların öldüğü Gaziantep saldırısı, PKK’nın çeşitli istihbarat örgütlerinin oyuncağı olduğunu açıkça gözler önüne sermiştir. PKK, şimdiye kadar hiçbir inanç, gelenek ve değere saygı duymadığını defalarca gösterdiğinden, söz konusu örgütün bu saldırıyı üstlenmemiş olmasının gözümüzde hiçbir değeri yoktur."

PKK’yla birlikte anılan siyasi partinin içerisinde yer alan, barış istediğini söyleyen unsurlardan, huzurdan yana olduklarını göstermelerinin istendiği açıklamada şöyle denildi: "Yüce Meclisimizden, aradaki kırgınlık ve siyasi çekişmeleri bir kenara bırakarak PKK’yla ilişkisi olan, maşası olmuş ve artık kim oldukları belli olan milletvekillerinin dokunulmazlığını bir an önce kaldırıp yargılanmalarını talep ediyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde cinayetleri kollayan ve yataklık edenlerin dokunulmazlık zırhının arkasında korunduklarına şahit olmuyoruz. Düşünün ki bir yerde birisi çocukları öldürüyor ve bir grup milletvekili bu katilin taleplerinin olduğunu ve dinlenmesinin gerektiğini söylüyor. Bunun 'toplumsal cinnetten' başka bir şey getirmeyeceği aşikardır. Bebek katillerinin uzantılarının Meclisteki varlıkları demokrasimizin utancıdır."

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz