Milyonlar bekleniyor!

Peygamber Sevdalıları Platformunca 30 Nisan Pazar günü yapılacak program Nevruz Parkı'nda gerçekleştirilecek. Kutlamalara bu yıl, 1 milyonun üzerinde kişinin katılması bekleniyor.

Milyonlar bekleniyor!

Her yıl milyonlarca kişinin katılım gösterip, çoşku selinin oluştuğu "Kutlu Doğum" etkinliği için uzun bir süreden beri hazırlıkların devam ettiği Peygamber Sevdalıları Platformunca organize edilen etkinlik, 30 Nisan'da yapılacak.

Platform Sözcüsü Yahya Oğraş, tarihi İskender Paşa Konağında düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır'da her yıl, yüzbinlerce Peygamber aşığının katıldığı etkinliğin, 30 Nisan Pazar günü Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'nda gerçekleştirileceğini söyledi.

Etkinlik için uzun süredir hazırlık yapıklarını dile getiren Oğraş, "Her eve bir siyer kitabı" kampanyası kapsamında, il genelinde 150 bin siyer kitabını hediye olarak dağıttıklarını kaydetti.

MİLYONLARI BEKLİYORUZ

Oğraş, programa yurtdışından çok sayıda davetlinin katılacağını ifade ederek, "Bu yıl platform tarafından hazırlanan ve 10 maddeden oluşan hak ve adalet konulu mesaj okunacak. Hak ve adaletin tesisi, Müslümanlar arasındaki kardeşliğin pekişmesi, vahdetin oluşması için İslam alemine çağrı yapılacaktır." dedi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak etkinlikte Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım ve Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) Başkan Yardımcısı Beşir Şimşek'in konuşma yapacağını aktaran Oğraş, "İlahi okutulacak, şiir ve ezgi dinletilerinin yapılacağı program Ulu Cami İmamı Osman Yağmur'un duasıyla son bulacak." diye konuştu.

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Newroz Parkı Miting Alanı’nda gerçekleşecek olan ‘Hak ve Adalet rehberi Hz. Muhammed (S.A.V)’ temalı Kutlu Doğum Etkinliği için 11 duraktan toplam 30 adet Belediye otobüsleriyle ücretsiz ulaşım sağlayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz