MİT’ten Suriye’de iki ayrı kritik operasyon

Suriye'nin kuzeyindeki El Kâhtaniye ilçesinde Milli İstihbarat Teşkilatı'nın uzun zamandan beri takibinde olan PKK-YPG’nin saha ve cephane sorumlusu Ahmaad El Ali ile ABD ve Rusya ile ilişkilerden sorumlu Mouhammad Haci Mouhammad SİHA operasyonuyla öldürüldü. Ayrıca Tel Rıfat'tan Öncüpınar Hudut Karakolu'na çok namlulu roketatar (ÇNRA) saldırısının ardından etkisiz hale getirilen örgüt üyesi sayısının 20'ye çıktığı bildirildi.

MİT’ten Suriye’de iki ayrı kritik operasyon

19 Ocak günü ise Şırnak'ın Cizre ilçesi karşısındaki El Malikiyah ile El Yarubiya ilçeleri arasında petrol yataklarının bulunduğu Rimelan kasabasında MİT'in gerçekleştirdiği nokta operasyonda, PKK-YPG'nin Rusya ve ABD başta olmak üzere koalisyon güçleriyle ilişkilerden sorumlu olan Rojhat Haseki kod adlı Mouhammad Haci Mouhammad öldürüldü.

Bir grup üst düzey yabancı askerlerle bir araya geleceği bilgisi üzerine harekete geçen MİT, Mouhammad’i takibe aldı. Batılı askeri güçlerle ilişkilerin yürütüldüğü Rimelan'daki askeri noktada olduğu belirlenen terörist Mouhammad SİHA ile gerçekleştirilen operasyon sonucu öldürüldü. Operasyonda üç örgüt üyesinin de yaralandığı bildirildi.

20 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Tel Rıfat’tan Öncüpınar Hudut Karakolu’na çok namlulu roketatar (ÇNRA) saldırısının ardından etkisiz hale getirilen terörist sayısının 20’ye çıktığını duyurdu.

PKK/YPG’lilerce 20 Ocak’ta düzenlenen ÇNRA saldırısında birliklerde hasar ve zayiat meydana gelmemiş ancak belirlenen terör hedefleri meşru müdafaa kapsamında vurulmaya başlanmıştı. 20 Ocak’ta 11, önceki gün de 6 örgüt üyesi etkisiz hale getirilmişti. Dünkü 3 örgüt üyesiyle birlikte etkisiz hale getirilen PKK/YPG’lilerin sayısı 20’ye çıktı.

Kaynak: Diyarbakır Söz