Mızrak’a tahliye yok

HDP'li eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı'nın yeniden yargılanmasına başlandı, tahliye istemi reddedildi.

Mızrak’a tahliye yok

Terör soruşturması kapsamında tutuklanan ve İçişleri Bakanlığınca görevden alınan HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'nın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan çarptırıldığı 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasının Yargıtay 3. Ceza Dairesince usulden bozulmasının ardından yeniden yargılanmasına başlandı.

Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Mızraklı, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı, avukatları salonda hazır bulundu.

TAHLİYE İSTEMİNE RED

Cumhuriyet savcısı, hazırladığı mütalaasında, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kaçma ve saklanma şüphesi ve suçun alt ve üst sınırı ile verilmesi beklenen cezaya göre adli kontrol tedbirinin yetersiz kaldığını gerekçe göstererek, Mızraklı'nın tutukluluk halinin devamına yönelik görüş bildirdi.

Mızraklı, üzerine isnat edilen suçlamaları reddetti. Mızraklı'nın avukatları da müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Savunmaların ardından, mahkeme Mızraklı'nın, tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri tarihe erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz