Müfettişler işçinin mesailerini kurcalıyor

Petrol İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, TPAO’da incelemelerde bulunan müfettişlerin kurumda araştırmalar yapması gerekirken, canıyla kanıyla çalışan işçilerin vardiyalarıyla uğraştıklarını söyledi.

Müfettişler işçinin mesailerini kurcalıyor

Petrol İş Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)’da incelemelerde bulunan müfettişlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

İşçi tarafı olarak kamu kaynaklarının doğru, verimli ve etkin kullanımından yana olduklarını belirten Tekik, “Çalışan arkadaşlarımızın hakkını, hukukunun korunup, geliştirilip ve gözetilmesi gerektiğini söylemek istiyorum. Devlet kendi kurumlarını tabi ki denetleyecek ama kamu kaynaklarının doğru kullanıp kullanılmadığını da göz önünde bulunduracak. Maalesef sendika olarak gözlemlerimiz müfettişler geliyor burada hangi işçi üç kuruş para kazanmışsa onu didikliyor, onun hesabını yapıyor. Kime ne mesai verilmiş onu kurcalıyor. Biz bunun doğru olmadığını, işçinin canı, kanı ve yaralanma pahasına bu ülkeye petrol üretmek istediğini alın teri döktüğünü söylüyoruz. Müfettişler işçinin vardiyalarını kurcalayacağına TPAO’da bulunan ve bir türlü bitmeyen binaları, kaçan ve iflas eden müteahhitleri, Ankara’da kapsam dışı personelleri, yönetim kademelerindekilerin ne yapıyor ne kadar mesai almışlar bunların kurcalanması lazım” ifadelerini kullandı.

‘HIRSIZLIĞIN, YOLSUZLUĞUN ÖNÜ AÇILIYOR’

Beyaz Saray, pansiyon ve benzeri birçok yeni inşaat çalışmalarının müteahhitler tarafından yarım bırakıldığını dile getiren Tekik, Nedeni de kamu ihale yasasından kaynaklandığını kaydetti. Dev binalar yapılıyor, güzel projeler çiziliyor ama en düşük fiyatı vermek bir marifetmiş gibi sayılarak, hırsızlığın yolsuzluğun önünün açıldığını kaydeden Tekik, “Tanınmayan, bilinmeyen müteahhit firmalarına iş verilmesinden kaynaklanıyor. Bu nedenle işler yarım yamalak kalıyor ve işçiler mağdur oluyor” dedi.

‘İŞÇİLERE KANCA TAKILMIŞ’

Müfettişlerin sahalarda, kulelerde, insanca, yaşam koşullarında çalışıp çalışmadığını, iş güvenliği kurallarına uyumlu bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol etmesi gerektiğini dile getiren Petrol İş Şube Başkanı Tekik, “Gözlemlediğimiz kadarıyla müfettişlerin çalışan işçilere kanca takıldığı yönündedir” vurgusu yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz